Tallinna börsiindeks lõpetas päeva 0,04% madalamal, Riia 1,02% madalamal, kuid Vilniuse börsiindeks kerkis 0,25%.

Suurimat kauplemiskäivet näitasid täna Šiauliu bankas, mis kerkis 0,88%, ning Enefit Green ja LHV Group.

Saunakeriseid ja saunu tootev Saunum teatas täna, et jahtuva majanduse ja suureneva ebakindluse tõttu lõpetatakse 2022. ja 2023. aasta prognooside korrigeerimine ja avaldamine.

„Just ebakindlus ja ebamäärasus on need märksõnad, mis Saunumi nõukogu koosolekul ajendasid juhatuse ja nõukogu liikmeid ühist otsust tegema, et võtame esimeses kvartalis aktsionäridele välja öeldud prognoosid nüüd tagasi. Uusi käibe- ja kasumiprognoose pole samas ka veel plaanis välja anda, sest kuust kuusse muutub kõik väga kiiresti,“ ütles Saunum Groupi juhatuse liige Henri Lindal. Saunumi aktsia lõpetas päeva langusega. Loe pikemalt siit.

Euroopa börsid eri suundades

Euroopa suurematel aktsiabörsidel täna kindlat suunda tekkinud ei ole ning börsid liiguvad eri suundades. Üleeuroopaline Stoxx 600 on -0,03% languses, ligikaudu samavõrra ka Inglismaa FTSE 100. Saksamaa DAX on kerkinud samas 0,27%.

USA peamised indeksid on võtnud avanedes kindlama suuna üles. Nii Dow Jones, S&P 500 kui Nasdaqi koondindeks alustasid kauplemist miinuses, kuid on praeguseks kerkinud vastavalt 0,12%, 0,15% ning 0,49%.