Coop Panga tänastele kvartalitulemustele reageerisid panga aktsiad tugeva 5,22% tõusuga ning aktsiaga kaubeldi 326 000 euro eest.

„Hoolimata aktiivsest puhkusekuust kasvasid juulis hoogsalt nii Coop Panga ärimahud kui ka netotulud ning seejuures püsisid kulud kontrolli all. See võimaldas meil juba teist korda sel aastal teenida ühes kuus rekordilised 1,9 miljonit eurot puhaskasumit,“ sõnas panga juht Margus Rink.

Aasta seitsme esimese kuuga on pank teeninud 10 miljonit eurot puhaskasumit, mida on 39% rohkem kui aasta tagasi samal perioodil. Loe pikemalt siit.

Tõusu jätkas täna ka LHV Group, mis kerkis 1,76%.

Tugev langus tabas seevastu aga Enefit Greeni aktsiat, mis 1,4 miljoni eurose käibega 5,48% madalamale langes. Enne seda oli aktsia augusti algusest alates rallinud üle 15%.

Tallinna börsiindeksi suurima ettevõttena tähendas see ühtlasi, et langes ka kogu indeks ning seda 0,37% jagu.

Euroopa börs eri suundades

Euroopa börs on liikunud ilma selge suunata. Kui Stoxx 600 aktsiaindeks ja Saksamaa DAX on ligi 0,13% languses, siis Itaalia börsiindeks on poole protsendiga plusspoolel.

USA peamised indeksid alustasid päeva kõik ligi 0,8% tõusuga. Eile üllatas turge kuuvõrdluses alanenud inflatsioon, mis aitas ka Nasdaqi koondindeksi tagasi pulliturule.