Euro langes 20 aasta madalaimale tasemele, jeen 24 aasta madalaimale tasemele ja naelsterling oli viimati nii nõrga kursiga 1985. aastal. Oma osa mängis kindlasti ka Venemaa mobilisatsioon.

Üleeuroopalised futuurid langesid viimati 1,9% ja FTSE futuurid 0,9%. S&P 500 futuurid langesid 0,5%.

Kõige laiemad Aasia aktsiaindeksid väljaspool Jaapanit langesid 1,4% ja jõudsid kahe aasta madalaimale tasemele. Jaapani Nikkei oli 0,5% madalamal, kuigi leidis mõningast tuge pärast seda, kui Jaapani keskpank jäi oma leebema poliitika juurde, kirjutab Investing.

„Ma arvan, et aktsiaturud lootsid ikka veel, et Föderaalreserv näitab mingil hetkel märke intressimäärade tõstmise pidurdamisest, kuid seda ei juhtunud,“ ütles Nomura strateeg Naka Matsuzawa Tokyos.

Föderaalreservi ametnike enda väljavaadete kohaselt on USA intressimäär aasta lõpuks 4,4%, mis on 100 baaspunkti kõrgem kui nende juuniprognoos. 2023. aasta lõpuks peaks intressimäär olema veelgi kõrgem – 4,6%.

Võlakirjade tootlused purustavad rekordeid

Kaheaastase tähtajaga USA riigivõlakirjade tootlus saavutas täna 15 aasta kõrgeima taseme, milleks on 4,1320%. Kümneaastase võlakirja tootlus on sellest madalamal, 3,5477%.

„Keegi ei tea, kas see protsess toob kaasa majanduslanguse ja kui see on nii, siis kui märkimisväärne see majanduslangus oleks,“ ütles Föderaalreservi esimees Jerome Powell pärast intressimäärade tõstmise väljakuulutamist ajakirjanikele.

Pikemalt saab Föderaalreservi eilsest koosviibimisest ja intressitõusust lugeda sellest Ärilehe artiklist!