Plusspoolel olid täna kõik kolm Balti börsiindeksit. Tallinn +0,6%, Vilnius +0,5% ja Riia +0,4%.

Suurima tõusu tegid Tallinna börsil Punktid Technologies, Merko Ehituse ja Modera aktsiad.

Päevaseks kauplemiskäibeks kujunes pigem tagasihoidlik 774 000 eurot, millest suurima panuse andsid LHV Group ja Enefit Green - kaks Tallinna börsi suurimat ettevõtet, mis täna mõlemad kerkisid.

Alternatiivbörsil kauplev ja saunakeriseid tootev Saunum teatas täna poolaasta tulemused, millest paistis välja oodatust suurem kahjum. Veidike enam kui 1 miljoni eurose käibe juures kujunes kahjumiks 690 000 eurot. Loe pikemalt siit.

Trigon Property Developmenti aktsionärid otsustasid erakorralisel koosolekul maksta aktsionäridele dividende summas 134 972 eurot ehk 0,03 eurot aktsia kohta. Dividendiõiguslike aktsionäride nimekiri fikseeritakse 14. oktoobril ning õiguste muutumise päev (ex-päev) on 13. oktoober 2022. Alates sellest kuupäevast ei ole aktsiad omandanud isik õigustatud saama dividende. Dividendid makstakse aktsionäridele 20. oktoobril 2022. aastal.

Euroopa ja USA languses

Euroopa aktsiad on täna kaubelnud miinuspoolel. Euroopa aktsiaindeks Stoxx 600 on langenud 1,41%, Saksamaa DAX -1,6% ning Inglismaa FTSE 100 -1,5%.

Languses avanesid ka USA peamised indeksid. Dow Jones -1,6%, S&P 500 -2% ning Nasdaqi koondindeks -2,55%, mille taga võib näha turu ootust, et USA keskpank jätkab rahapoliitika agressiivset karmistamist.

Saksamaa inflatsioon kiirenes septembris rohkem kui oodatud ning jõudis esmakordselt kahekohalise numbrini. Kui Bloombergi poolt küsitletus ökonomistid olid oodanud 10,2% aastainflatsiooni, siis üllatusena kiirenes inflatsioon 10,9% peale. Inflatsiooni kiirenemine oli teatud ulatuses oodatud, kuna saksamaa lõpetas suvel tutvustatud toetusmeetmed nii transpordi kui kütuse puhul.

Languses Euroopa karuturul alustasid täna kauplemist Porsche aktsiad, mis kirjutamise hetkel on IPO hinnast 82,50 euro pealt kerkinud ligi 1,3% 83,56 euroni. Nõudlus ettevõtte aktsiate järgi IPO käigus oli nii suur, et pea pooled aktsiaid märkinud investoritest ei saanud pakkumisest midagi kätte, kirjutab Bloomberg. Siit innustatuna tuleb päeva küsimus.