Ühineva fondi nimeks saab EfTEN Real Estate Fund AS ning selle aktsiad jäävad noteerituks Tallinna börsil. Ühinemise bilansipäevaks on 1. jaanuar 2023. Eeldatavalt viiakse ühinemine lõpuni järgmise aasta märtsis, nagu on EfTEN Capital varem teatanud.

„Ühinemisest võidavad mõlema ärikinnisvarafondi praegused ja tulevased investorid, kuna suuremas fondis on riskid rohkem hajutatud ning iga üksikvara mängib kinnisvaraportfellis väiksemat rolli. Kokku on ühendfondi portfellis 35 investeeringut Baltimaades ja seda ärikinnisvara kuues erinevas segmendis – bürood, kaubandus, laod, tootmine, hotellid, hooldekodud ja avaliku sektori hooned. EfTEN Kinnisvarafond oli meie esimene fond ning kui EfTEN Real Estate Fund III investeerimistegevust alustas, siis esimene fond lõpetas. Investeerimisstrateegia alusel on tegemist väga sarnaste portfellidega,“ ütles septembris mõlemat fondi valitseva EfTEN Capitali tegevjuht Viljar Arakas.

Praegu börsil kaupleva EfTEN Real Estate Fund III aktsionäride jaoks ei muutu ühinemisega midagi peale selle, et nende investeeringute hajutatus suureneb, selgitas Arakas toona Delfi Ärilehele. „Lihtsalt laev, mille pardal ollakse, muutub suuremaks,“ ütles Arakas.

Kaks fondi sõlmisid ühinemislepingu 19. septembril. Ühinemise jõustumisel, s.o alates ühinemise kohta kande tegemisest äriregistris, lõppeb EfTEN Kinnisvarafond AS. Ühinemisega seoses ei ole EfTEN Real Estate Fund III AS-i ega EfTEN Kinnisvarafond ASi aktsionäridel õigus nõuda aktsiate tagasivõtmist ega vahetamist.

Lisaks Finantsinspektsiooni ühinemisloale on ühinemise lõpule viimiseks vajalik mõlema fondi aktsionäride üldkoosolekute heakskiitev otsus. EfTENi III kinnisvarafondi aktsionärid kogunevad punkti arutama 15. detsembril.