USA indeks S&P 500 tõusis dollarites mõõdetuna novembris 5,4%, kuid tulenevalt euro tugevnemisest oli mängijate jaoks indeksi tõus lõpuks nullilähedane. Tallinna börs kerkis samal ajal 5,3% ning Euroopa suurettevõtteid koondav STOXX 600 6,8%.

Meenutuseks: jaanuaris tuli teha üks kuni kolm valikut, millised investeeringud võiksid olla 31. detsembriks kõige suuremas võidus. Selleni on jäänud kõigest kolm nädalat. Võitjale saab osaks au ja kuulsus ning lisaks 1000 eurot puhtalt kätte, mille saab näiteks võidu toonud positsioonidesse investeerida. Kokku tegi ennustusi ligi 1100 osalejat.

Ennustajate kõige populaarsemate valikute seas olid novembris eelkõige plussis kohalikud börsifirmad.

Keerulisel aastal on novembri lõpuks plussis vaid 66 osalejat ehk 6,1% osalejatest. Hingekuul näitas suurimat tõusu Cathy, kes kerkis 491 kohta tänu Horvaatia haridustehnoloogiaettevõttele STEMI. Veel oli november edukas Merlele (+429 kohta), seda tänu USA ravimifirma Moderna 17% tõusule, ning Romanile (+424 kohta), kellel aitas tabelis kohta parandada Leedu reisifirma Novaturas, mille aktsia tõusis novembris 14,3%. Ükski neist päris esisajasse siiski ei tõusnud.

Suurimate kukkujate seas võib märgata ühist mustrit. Nimelt langesid varem kõrgetel kohtadel asunud Andero, Silver ja Sander seetõttu, et avanes taas kauplemine krüptofirma Change'i osakuga. See tõi novembris 83,2% miinuse ehk kõik kolm meest langesid edetabelis teisest kümnest enam kui tuhat kohta tahapoole, kus selja taha jäävad nüüdseks vaid üksikud krüptorahadele panustajad.

Ettevaatavalt saab öelda, et detsembris on mõned aktsiad hakanud eriti järsult liikuma, seda eriti alternatiivbörsil First North. Kõige suuremat amplituudi on näidanud Saunum, mis alustas detsembrit enam kui 40% tõusuga, aga viimasel kolmel päeval ligi 8% langenud. Kas ja kuidas mõjutab see lõplikku edetabelit selgub juba peagi.

Volatiilsust võivad veel kaasa tuua keskpankade kohtumised, mis leiavad aset järgmisel nädalal: kõigepealt teatab kolmapäeval intressitõusust föderaalreserv ning neljapäeval tuleb järgi Euroopa keskpanga otsus. Turgu hakkab mõjutama see, kui palju intresse tõstetakse ning mis sõnumeid selle kõrval edastatakse.

Edetabel enne kõike seda on järgnev: