Tänane pommuudis paljudele võis olla Clevoni plaan Firsth North alternatiivturult lahkumine. Ettevõtte juhatuse esimees Arno Kütt sõnas, et börsilt äraminek on vajalik, kuna Clevon on kiiresti arenev start-up ettevõtte, mis vajab oma põhitoote ehk mehitamata ja teleopereeritava sõiduki CLEVON 1 ja selles sisalduva tehnoloogia arenduseks ning sõiduki turustamiseks pidevalt täiendavat kapitali.

Uudis mõjus aktsiale positiivselt ning kerkis päeva lõpuks 3,4%, sulgudes 1,64 euro juures. Investor Lev Dolgatsjov jagas Ärilehele enda mõtteid seoses lahkumisega. „Mina kindlasti ei hakka nüüd oma positsiooni müüki panema, pigem kaaluks juurde ostmist.“ Nimelt on ta kindel, et jätkab aktsionärina äriühingu Clevon Investors kaudu. „Clevon tuli börsile eeldusega et ettevõtte suudab lisaemissioonide abiga järgmiseid rahastusvoore kohalikul börsil kaasata, aga majandusolukord on börsile tuleku ajast dramaatiliselt muutunud,“ selgitas Dolgatsjov. Tema meelest on tegu tugeva ettevõttega ja börsilt lahkumine on õige samm.

Baltikumi indeksid rohelised

Tallinna indeks kerkis täna 0,98%, Riia 0,82% ja Vilnius 0,12%. Põhinimekirja suurimad tõusjad olid LHV Group, kerkides 3,61%, Coop Pank 2,54% ja Vilkyškių pieninė 1,98%.

Langejad olid PRFoods, mis kukkus -1,41%, Apragna -1,38% ja Nordecon -0,95%.

First Northi suurimad tõusjad olid NEO Finance, mis tõusis 5,22%, Clevon 3,4% ja Bercman Technologies 2,81%. Langejad olid Linda nektar, kukkudes -2,6%, ELMO Rent -1,78% ja TextMagic -0,83%.

USA ja Euroopa

Kuigi USA inflatsioon näib olevat saavutanud haripunkti, võib Föderaalreservi ja teiste keskpankade agressiivne rahapoliitika karmistamine suruda maailmamajanduse põlvili, mis omakorda võib kahjustada ettevõtete kasumit, kirjutas Reuters. Täna USA börsil kauplemist ei toimu, kuna tähistatakse Marthin Luther King'i päeva. Investorid on tagaihoidlikud ja seda näitab ka futuuride väike kõikumine. S&P 500 futuurid on langenud 0,03%, Nasdaq-100 -0,12% ja Dow Jones -0,01%.

Euroopa Stoxx 600 on tõusnud 0,44% ja DAX 0,28%.