2022. aasta juunis börsile jõudnud iduettevõte Clevon teatas 16. jaanuaril, et maailma sündmuste tõttu on edukas avalik rahakaasamine praegu ja järgmistes rahakaasamise ringides äärmiselt vähetõenäoline. Selle tõttu soovis Clevon börsilt lahkuda.

Clevoni juhi Arno Küti sõnul tullakse vabatahtliku ülevõtupakkumisega välja nädala-paari jooksul, ütles ta Delfi Ärilehele.

„Rohkemat ei saa hetkel täpsustada, aga tegeleme sellega ja nii kiiresti kui saame korda, siis tuleme välja,“ ütles Kütt.

Mis on järgmised sammud?

Jaanuari börsiteate järgi oli plaan koondada suuremad investorid äriühingusse Clevon Investors AS, mis registreeriti 1. märtsil.

Nüüd ootab aktsionäre ülevõtmispakkumine, mille raames on kõigil aktsionäridel ettevõtte sõnul võimalik teha valik:

  • Esimene variant on jätkata Clevoni aktsionäridena äriühingu Clevon Investors kaudu. Selle valiku puhul annab aktsionär endale kuuluvad Clevoni aktsiad Clevon Investorsile ja saab vastu Clevon Investorsi aktsiad. Clevoni tänasest aktsionärist saab Clevon Investorsi aktsionär. Clevon Investorsile kuuluvad Clevoni aktsiad.

  • Teine variant on müüa oma aktsiad Clevon Investorsile vabatahtlikus ülevõtmispakkumises toodavatel tingimustel.

Juhul, kui vabatahtliku ülevõtmispakkumise käigus koondub Clevon Investorsisse 90% või rohkem Clevoni aktsiatest, ning selle seisuga on see kõiki asjaolusid arvestades vajalik, siis korraldatakse kohustuslik ülevõtmispakkumine eesmärgiga võtta õiglase hüvitise eest üle nende Clevoni aktsionäride aktsiaid, kes ei ole Clevon Investorsiga aktsionäridena liitunud ega Clevon Investorsile oma aktsiaid müünud.

Mida arvasid investorid Clevoni börsilt lahkumisest, saad lugeda siit.