Tallinna börsiindeks kerkis 0,36% ning Vilniuse börsiindeks langes 0,3%. Riia börsil oli kauplemispüha.

Tallinna börsil kujunes kauplemiskäibeks 1,28 miljonit eurot. Sellest suurema osa andsid LHV Group 395 000 euroga, Enefit Green 312 000 euroga ning Coop Pank 126 000 euroga.

Aktsiate põhinimekirja, lisanimekirja ning First Northi peale oli tõusjaid täna 12, langejaid 16 ning eilsele sulgemistasemele jäid 5 aktsiat.

Mis veel toimus?

  • Euroopa Keskpank teatas uuest intressitõstest, kuid seekord 0,25 protsendipunkti varasema 0,5 protsendipunkti asemel. See võib viidata, et keskpank on enda intressitõstetega lõpusirgel. Loe siit.

  • Iirimaal baseeruv erakapitali- ja riskifond VentureWave juhib 36 miljoni euro suurust investeeringut Funderbeami, et luua koos globaalne startup investeeringute haldamise ning järelturu platvorm. Loe pikemalt siit.

  • Kohalikud börsifirmad jagavad järgmise paari kuu jooksul investoritele 107 miljoni euro eest dividende. Vaata siit, millistest on võimalik veel osa saada.

Euroopa ja USA langevad

Kui EKP teatas intresside 0,25 protsendipunktisest tõstest, tegid suuremad Euroopa börsid liigutuse kõrgemale, kuid jätkuvalt on indeksid punased. Stoxx 600 indeks on kukkunud 0,7% ning Skandinaavia aktsiaid koondav OMX Nordic 40 on langenud 1,1%.

USA peamised indeksid avanesid samuti ligi 0,3% suuruse langusega.

USA järgmised murepangad Estern Alliance ning PacWest Bancorp jätkavad enda langust. Esimene avanes täna ligi 15% madalamal ning teine 45% madalamal.