Tallinna börsiindeks langes 0,14%, kuid Riia börsiindeks kerkis 0,46% ning Vilnius 0,24%.

Tallinna börsil kujunes kauplemiskäibeks reedel 1,08 miljonit eurot. Suurema osa sellest andsid LHV Group 372 000 euroga, Merko Ehitus 135 000 euroga ning Enefit Green 126 000 euroga.

Erinevate Tallinna börsi aktsianimekirjade peale oli tõusjaid 13, langejaid 14 ning eilsele sulgemistasemele jäid 6 aktsiat.

Mis veel toimus?

  • Eelmisel aastal Twitteri ostnud ning pärast seda sotsiaalmeediafirmat juhtinud Elon Musk teatas, et annab Twitteri juhtohjad peagi üle. Loe pikemalt siit.

  • Ampler Bikesi osakutega pandi kauplemine Funderbeami keskkonnas pausile, sest peatselt on ettevõttelt oodata uudist. Alates aasta algusest aktsiaosakud langenud 60% ning maksavad 2,11 eurot.

  • USA suurima panga JPMorgan Chase'i tegevjuht Jamie Dimon sõnas intervjuus Bloombergile, et USA võlalae tõstmise küsimuses tuleks igal juhul lahendus leida. „Palun arutage kokkulepet,“ sõnas Dimon sõnumina kahele parteile, kuna vastasel juhul oleksid tagajärjed katastroofilised. Loe pikemalt siit.

Euroopa ja USA rohelised

Euroopa suuremad aktsiaturud on kauplemispäeva jooksul plusspoolel püsinud. Stoxx 600 aktsiaindeks on kerkinud 0,4% ning Skandinaavia aktsiaid koondav OMX Nordic 40 on tõusnud 0,6%.

USAs suurenes investorite kindlus, et võlalae küsimuses on toimunud edasiliikumine, kirjutab Bloomberg. Nasdaqi koondindeks, S&P 500 ning Dow Jonesi tööstuskeskmine on tõusnud kuni 0,3%.