Täpsemalt on tegemist BlueSky Haabersti nimelise osaühinguga, mis omakorda kuulub emaettevõttele BlueSky OÜ. Kohtutäituri büroost öeldi Ärigeeniusele, et kinnistuid müüakse võlgade katteks.

Sekeldused Viimsis

Haabersti oksjon pole aga õigupoolest ainuke. 2021. aasta augustis pidid oksjonile minema ka hulk Viimsi kinnistuid, mis kuuluvad praegu pankrotis olevale ning registrist kustutatud BlueSky Viimsi osaühingule, mille ainuomanik taaskord BlueSky OÜ. 1,4 miljoni eurone oksjon on peatatud kuni seotud kohtulahendi jõustumiseni.

BlueSky Viimsi registreeriti aga 2018. aastal eesmärgiga arendada sinna suur elurajoon. 2021. aasta veebruaris mõistis Harju maakohus BlueSky Viimsilt välja üle 25 000 euro suuruse võla neile rasketehnika rendi teenust pakkunud firma kasuks. Veidi üle kuu aja hiljem oli firma taaskord kohtus, seekord praeguseks registrist kustutatud kinnisvarafirmaga.

„Oeh, ei taha kommentaare jagada eriti. Viimsi on teistsugune juhtum rahastamise struktuuri mõttes. Sealt on alguse saanud probleemid,“ sõnas arendaja ainuomanik Marko Rink toona Ärilehele. Tänaseks on ettevõte igatahes pankrotis.

Loe lugu pikemalt Geeniusest.