Teine kvartal jätkus sama rada pidi nagu esimene: eesotsas olid eelkõige need, kes panustasid USA tehnoloogiasektorile.

Kõige paremini läks neil, kes valisid ainuvalikuna välja kiibitootja Nvidia, mille aktsia on rallinud alates eelmise aasta sügisest tehisintellekti buumi tõttu. Kvartaliga tõusis Nvidia aktsia eurodes mõõdetuna 51,4%, kuid sealjuures oli juuni aktsia jaoks mõnevõrra rahulikum, tõustes 9,6%.

Hästi läks ka neil, kes valisid oma teise valikuna Tesla, mis hakkas just nimelt vastupidiselt tõusma juunis, mil aktsia kerkis 25,8%. Sellega oli Tesla juunis paremuselt teine valik.

Börsiennustus 2023

Kvartalimängu võidab see, kes kvartali jooksul enim kasumit teenib. Iga kvartali alguses saad uued panused teha või jätkata automaatselt samade valikutega.

  • Iga kvartal saab suurima kasumiga mängija auhinnaks 150€ kätte.

  • Peavõidu 1000€ kätte saab see, kes kõikide kvartalite peale kokku suurima kasumi teenis.

  • Kokku on seega võimalik aasta jooksul võita kuni 1600€.

Veelgi edukam oli juuni alternatiivbörsi First Northi firma J. Molneri jaoks, mille aktsia tõusis kuuga koguni 52,5%. Seetõttu oli Eesti ravimifirma ka kvartali suurim tõusja, kui aktsia kerkis kolme kuuga 55,5%. Tõusu tõukena võib näha asjaolu, et Molner sai juuni alguses heakskiidu esimese ravimi turuletoomiseks. Ennustusmängus valis J. Molneri kokku üheksa inimest, kuid kõikidel juhtudel valiti veel ka kaks teist valikut, mis lahjendas tulemust.

Juuni oli tugev ka Läti Gaasi (+21%) ning krüptorahade Litecoin (+16,8%) ja UNUS SED LEO (+11,7%) jaoks.

Kvartal tervikuna oli laiemalt börside jaoks üsnagi hea: tugevalt plussis olid nii S&P 500 (eurodes mõõdetuna +7,7%) kui Nasdaq Composite (+12,1%), vähem STOXX 600 (+0,9%) ja Tallinna börsiindeks (+1,1%).

Teisalt olid enam kui pooled valikud kvartalis miinuses, sh valdav osa Balti börsiettevõtteid ning enamik krüptovaluutasid. Halvim valik oli aga Baltika (-44,1%), mille suuromanik soovib aktsionärid soodushinnaga välja osta. Kui enne ülevõtupakkumise avalikustamist kauples Baltika pikka aega 0,15 euro juures, siis nüüd tahetakse pakkuda aktsiate eest 0,08 eurot.

Kuidas ennustajatel seni läinud on?

Pärast poolt maad on plussis enamik: kokku on seni osalenud 1752 inimest, kellest 1094 on positiivse skooriga. Samas on plussis olijate osakaal vähenenud: esimese kvartali lõpus oli neid 66%, nüüd 62,5%.

Neist parim on esimese kvartali järel kolmandal kohal olnud kasutaja did_191236, kes on tänu Nvidiale suutnud kasvatada virtuaalset investeerimisportfelli 1067,4 euro võrra. Kvartali edetabelis jäi kasutaja küll napilt kuuendaks, kuna viiel osalejal õnnestus ajatada Nvidia panus täpsemalt: osalejad Erko, eid_1547416236f8ed, Imrek, Mikk ja RV olid kvartalis kokkuvõttes 596,25 euroga plussis ning sellega jagasid teises kvartalis esimest kohta.

Kuidas vältida teistega sama skoori saamist? Mine uuenda enda valikut just sel hetkel, mil arvad aktsia kõige soodsamas positsioonis olevat.

Üldarvestuses on teisele kohale kerkinud Eedu Peedinõmm, kes valis teist kvartalit järjest Nvidia ja Tesla ning on seeläbi 888,4 euroga plussis. Esimese kvartali järel oli ta 9. kohal. Kolmas kuni viies koht on kasutanud seni sama strateegiat: jääda truuks Teslale.

Juunis suutsid kaks osalejat parandada oma kohta enam kui 1000 võrra: Mikk ja pilv89, kes mõlemad valisid ühe valikuna välja J. Molneri. Lisaks oli nende valikus veel esimesel juhul Coop Pank ja Pro Kapital Grupp ning teisel juhul ka bitcoin ja Saunum.

Samas suutsid koguni 36 osalejat teha teises kvartalis parema tulemuse kui eelmainitud ning põhjuseks oli taaskord Tesla. Juuni parim oli osaleja Nimekaim, kes oli tänu Teslale kuuga 304,6 euroga plussis.

Kas ka Nvidia, Tesla või J. Molner võiksid tuua kaasa võidu ning lõpuks ka 1000 eurot? Seda näitab vaid aeg. Kolmanda kvartali valikuid saab teha kuni 16. juulini.