Formaloo koodivaba koostööplatvorm ärirakenduste loomiseks võimaldab väikestel meeskondadel vähendada tarkvaratellimusi, mille eest nad maksavad, et ehitada rakendusi ettevõtte äriprotsesside juhtimiseks.

„Meil on üks suur eesmärk: võimaldada kõigil arendada tarkvara ilma sellealaste teadmisteta. Investeering aitab meil saada keskseks platvormiks, mis ühendab nii Formaloo enda loodud kui ka teised populaarsed koodivabad tööriistad rakenduste loomiseks. Oleme teel saamaks millekski enamaks kui lihtsalt üks koodivaba platvorm,“ sõnas Formaloo kaasasutaja ja tegevjuht Farokh Shahabi pressiteates.

Shahabi on sariettevõtja, kes asutas oma esimese idufirma 17-aastaselt. Formaloo asutamise ajaks oli tal juba kahe exiti kogemus.

Pärit Iraanist, mida tavaliselt ei seostata edukate idufirmadega, on Formaloo neljaliikmeline meeskond ületanud arvukalt väljakutseid ettevõtte asutamisel, kui nende koduriik sulges kümneks päevaks interneti just siis, kui tiim oli ettevõtet käivitamas. Formaloo asutajad sellest aga ei heitunud ning alustasid uuesti Tallinnas. Vaatamata väljakutsetele seoses uude riiki sisserändamisega, on Eesti mänginud olulist rolli ettevõtte teekonna toetamisel. Varem on Shahabi rääkinud Ärilehele, et kaalumisel oli ka Berliin ja London, kuid Eesti jäi lõpuks ikkagi peale.

Formaloo kasutajad saavad koguda ja organiseerida oma ettevõttega seotud andmeid ning kasutada andmeid spetsiaalselt oma ettevõtte jaoks kohandatud ärirakendustes. Formaloo platvorm ühendub populaarsete tööriistadega nagu Slack, Google ja Microsoft, mis võimaldab luua vajalikke andmebaase ning lisada erinevaid liideseid.

Praeguseks on 2020. aastal asutatud Formaloo platvormil loodud juba üle 650 000 rakenduse ja andmebaasi ning platvorm on aktiivses kasutuses USA-s, Saksamaal, Prantsusmaal, Indias, Austraalias ja Kagu-Aasias. Kui seni on ettevõte kasvanud turundusele toetumata, siis investeeringu toel alustab ettevõte kiiret kasvu läbi turundustegevuste olemasolevatel ja uutel ingliskeelsetel turgudel. Viie aasta pärast tahab Formaloo jõuda 10 miljoni kliendini ning saada esimeseks kõikehõlmavaks koodivabaks ökosüsteemiks, mis võib igaühe arendajaks muuta.

„Kui me Formaloo asutajatega esimest korda kohtusime, ei köitnud meie tähelepanu mitte ainult ettevõtte muljetavaldavad tulemused, vaid ka takistuste rohkus, mida neil on õnnestunud ületada, vaatamata piiratud ressurssidele. Nende teekond alates Eestisse kolimisest kuni tuhandete kasutajate eduka kaasamiseni ja oma suure visiooni veenva sõnastamiseni on olnud midagi märkimisväärset — tunnistus teravusest, kiirusest ja leidlikkusest,“ kommenteeris Rait Ojasaar Change Ventures’ist.

„Formaloo paistab turul silma, pakkudes ärikasutajatele võimalust luua võimsaid rakendusi, millel on suurepärased koostöö- ja andmetele ligipääsu haldamise võimalused,“ lisas Hyde Park Venture Partnersi partner Greg Barnes.

Formaloo on Meta Business Acceleratori vilistlane ning ettevõtet on tunnustatud TNW poolt 10 parima Euroopa andmeanalüütika idufirma hulgas. Samuti on ettevõte saanud auhindu tehnoloogiavaldkonna võistlustel nagu She Loves Tech ja võitnud startup konverentsi Latitude59 ja Toronto Metropolitan University startup inkubaatori DMZ pitch võistlused. Ettevõttel on kontorid Torontos ja Tallinnas.