Põhinimekirjas oli täna plussis vaid neli aktsiat: Tallink Grupp (+2,03%), PRFoods (0,94%), Nordecon (+0,55%) ja Baltika (0,25%). Enim langesid Tallinna Vee (-0,87%), Harju Elektri (-0,77%) ja Tallinna Kaubamaja (-0,71%) aktsiad.

Sealjuures jõudis Tallink tugevamalt plussi alles kauplemispäeva viimasel tunnil, mil tehti valdav osa tänasest 318 394 eurosest kauplemiskäibest, lõpetades päeva 0,7 eurose hinna juures. Viimati kauples Tallinki aktsia sellisel tasemel kaks aastat tagasi, 2021. aasta juulis. Viimase kuu ajaga on Tallinki aktsia tõusnud 16,6%.

Ostupoolel on olnud ka Tallinki suuromanik Infortar, kes soetas esmaspäeval ligi miljoni euro eest laevafirma aktsiaid. Ettevõttele oli tegu tänavu viienda ostuga ning kokku on selle aja jooksul soetatud ligi 8,2 miljoni euro eest aktsiaid. Tallinki suuromanik Infortar plaanib samuti peagi börsile minna, mille kasuks praegune tõus ka mängib.

Euroopas on täna aktsiaturud punases. Põhjamaade OMX Nordic 40 on langenud 0,3%, brittide FTSE 100 0,5%, prantslaste CAC 40 ja sakslaste DAX 0,7%.

Eriti järsult on täna langenud Hollandi maksevahendaja Adyeni aktsia, mis on kukkunud 32,7%. Ettevõtte turuväärtus on kahanenud seega umbes 13 miljardi euro võrra. Suure volatiilsuse tõttu oli aktsiaga kauplemine kohati ka peatatud.

Adyen teatas täna oluliselt aeglustunud kasvust, teenides esimesel poolaastal 739,1 miljonit eurot müügitulu, mis oli 21% parem tulemus kui aasta tagasi. Analüütikud ootasid oluliselt paremat tulemust. Ettevõte märkis, et kiduram kasv tulenes Põhja-Ameerika äride juures prioriteetide muutumisest, kus kiirema kasvu asemel on muutnud tähtsamaks kontroll kulude üle.

USA-s pole börsiindeksid veel selget suunda võtnud. Nasdaq Composite on esimese pooltunni järel 0,1% miinuses, S&P 500 0,1% ja Dow Jones 0,2% plussis.