Ärikasum kasvas 13%, ulatudes 5,8 miljoni euroni, mis on kooskõlas ettevõtte aastaplaaniga. Septembris kavatseb Storent Holdings emiteerida täiendavaid võlakirju kuni 4,5 miljoni euro ulatuses.

„Näeme väga positiivset suundumust Lätis ja Leedus, kus ehitusturg kasvas teises kvartalis 15%. Teistes riikides, kus me tegutseme, on eluasemeturu aktiivsus vähenenud, kuid infrastruktuuri arendused on jätkuvalt tõusutrendis. Kooskõlas viimaste suundumustega eeldame, et seadmete renditurg jätkab lähitulevikus kasvu, mistõttu Storent Holdings on kahekordistanud oma investeeringute summat uutesse seadmetesse, ulatudes 12 miljoni euroni,“ ütles Andris Pavlovs, Storenti kaasasutaja ja Storent Holdingsi juhatuse liige.

„Meie eesmärk on laieneda nii geograafiliselt kui ka suurendades oma turuosa olemasolevatel turgudel. Kuigi uute seadmete tarnimisel tuli meil ette mõningaid viivitusi, on meie viimane hinnanguline aastane ärikasum siiski 15 miljonit eurot. Vabastades septembris täiendavaid võlakirju, rahastame ettevõtte edasist kasvu,“ lisas Pavlovs.

Läti Panga poolt 31. mail 2023. aastal registreeritud Storent Holdings SIA võlakirjade emiteerimise põhiprospekt võimaldab ettevõttel kaasata kuni 15 miljonit eurot, seega plaanib ettevõte septembris emiteerida täiendavaid võlakirju kuni 4,5 miljoni euro ulatuses.

Eelmine, juunis toimunud võlakirjaemissioon märgiti seega täis osaliselt. Kui märkimisel said investorid valida kolme intressimäära vahel – 9, 10 või 11 protsenti –, siis lõplikuks intressiks kujunes 11 protsenti.