Ettevõte pakub IPO käigus investoritele kokku 1 027 930 uut aktsiat, mida on õigus ülemärkimise korral suurendada 103 000 aktsia võrra. Kui nõudlus ületab pakkumist, võib ettevõte jaotada aktsiaid investorile märgitud summast väiksemas summas.

Baltimaade investorid saavad 13.-30. oktoobrini 2023 kestva märkimisperioodi jooksul märkida APF Holdingsi aktsiaid hinnaga 6,81 eurot, mis annab ettevõttele 39 miljoni eurose turuväärtuse.

APF Holdings, kelle farm asub Eesti piirist 15 kilomeetri kaugusel Aluksne linnas, soovib IPO käigus kaasata 7 miljonit eurot, et viia ellu ettevõtte kasvuplaanid: suurendada 2025. aastaks munade tootmismahtu 60% ja müügitulu enam kui kaks korda. Ettevõte soovib IPO käigus kaasatava investeeringu ja edasise pangafinantseerimise toel ehitada olemasolevatele kolmele linnuhoonele juurde veel kaks linnuhoonet ning laienda tootmise tugistruktuuri mahutavust. Kaasaegsed õrrekanade pidamise linnuhooned tagavad ka kanade parema heaolu. Selle tulemusena saab APF suurendada oma aastast toodangut seniselt 115 miljonilt munalt 180 miljonile ja kasvatada munakanade arvu 415 000-lt 665 000-ni. Ettevõte prognoosib käibe kasvu 11 miljonilt eurolt (aastal 2022) umbes 25 miljoni euroni (aastal 2025).

Ettevõtte APF Holdingsi juhatuse esimees Jurijs Adamovičs ütles Ärilehele, et konkureerivad munatootjad pole piisavalt investeerinud, et 2025. aastaks puurivabade munade nõudlust rahuldada. Ka APF Holdingsi toodang täidaks sellest prognoosi järgi ligi neljandiku. Seega näeb Adamovičs, et nõudlus on tootele olemas.

Adamovičs märkis, et ettevõte soovib kaasata oma aktsionäride ringi nii institutsionaalseid kui erainvestoreid kõigist Baltimaadest, sealhulgast Eestist. „Meie IPO annab võimaluse saada kaasomanikuks turul end juba sisse seadnud reaalses tootmisettevõttes, millel on selged plaanid edasiseks arenguks. Soovime pakkuda meie uutele aktsionäridele tasuvat investeeringut ja võimalust tunda uhkust, nähes hiljem kauplustes riiulitel oma osalusega ettevõtte toodetud mune,“ ütles Jurijs Adamovičs.

APF Holdings aktsiaid saab avalikul pakkumisel märkida 13. oktoobril kella 10.00st kuni 30. oktoobril kella 15.30ni kõigis väärtpaberitehinguid pakkuvates Baltimaade pankades. APF-i aktsiate esimene kauplemispäev Nasdaq Baltic First North nimekirjas on plaanitud 3. novembril või hiljem.

IPO müügiagent Eestis on LHV, finantsnõustaja Läti juhtiv investeerimispank Signet Bank ja juriidiline nõustaja advokaadibüroo Eversheds Sutherland Bitāns.

APF pakub hetkel Eesti turul oma kaubamärgi Oluksne all õrrekanade mune Rimi kauplustes. Värvikas pakendis munade ostja saab kaasa boonuseid, mida kasutada mobiilimängus The Chick Game. Järk-järgult on kavas laiendada müügivõrku ka teistesse poekettidesse ja laiendada tooteportfelli.

APF Holdingsi asutas 2017. aastal Jurijs Adamovičs, et võtta üle ja moderniseerida Alūksnes asuv 60 aastat vana linnukasvatusettevõte. Tänapäeval koosneb APF Holdings grupist ettevõtetest, mis tegelevad linnukasvatuse ning kanamunade tootmise ja turustamisega, samuti gaasi- ja orgaaniliste väetiste tootmisega osana linnukasvatustegevusest. APF Holdings on viinud alates 2017. aastast läbi kolm investeerimisringi ja kaasanud kokku üle 15 miljoni euro, mida kasutati tootmise kaasajastamiseks ning mahtude kasvuks. APF püüab farmi laienduste käigus parandada oma kanade heaolu. Jurijs Adamovičs on APF Holdingsi suurim aktsionär.