Tallinna Kaubamaja Grupi kolmas kvartal kui viimase 9 kuu tulemused näitasid müügituludes ja kasumis märkimisväärset kasvu, mida veab eeskätt turvasegment ja autokaubandus.

Tallinna Kaubamaja Grupi kolmanda kvartali müügitulu kasvas mullusega võrreldes 8,2% võrra ehk 234,1 miljoni euroni.

Autokaubanduse segment näitas Swedbanki aktsiaanalüütiku Kaimo Aljase sõnul endiselt tugevaid tulemusi, samas kui supermarketite segmendi aastane tulude kasv oli tagasihoidlikum (+2,4%). Samal ajal kasvas supermarketite segmendi kulumieelne ärikasum EBITDA 76,3% võrra, 9,7 miljoni euroni. Elektrihinnad langesid Eestis eelmise aasta kolmanda kvartaliga võrreldes 65%, mis aitas taastada Tallinna Kaubamaja Grupi kasumlikkuse 2021. aasta tasemele. Kontserni EBITDA suurenes aastaga ligi 28% ehk 24 miljoni euroni, ületades Swedbanki prognoose 12,7% võrra, märkis Aljas analüüsis.

Swedbank: Tallinna Kaubamaja jätkab investeerimist efektiivsuse kasvatamisesse

Tallinna Kaubamaja loob sünergiat, soetades kolmandas kvartalis kaks väljapaistvat turvaettevõtet ning võttes vastu strateegilise otsuse logistikakeskuse arendamiseks, märkis Aljas. Projekti maksumus on ligikaudu 20 miljonit eurot ning lisaks tööprotsesside tõhustamisele avab see uusi ärivõimalusi. Samas ei ole analüüsi järgi näha dividendide väljamaksetele olulist mõju, kuna ettevõtte bilanss on jätkuvalt tugev ning sarnases mahus investeeringuid on ka varasematel aastatel probleemideta tehtud.

Korrati investeerimissoovitust „Osta“

Kolmanda kvartali tulemuste järel ei teinud Swedbank müügitulu prognoosides olulisi muudatusi, kuid tõstis 2023. aasta oodatavat EBITDA-d 9% võrra, 91 miljoni euroni. Samas ootab analüüsimaja 2024. aastal kerget tagasitõmbumist, kuna inflatsiooniline keskkond ja grupi autokaubanduse segmendi erakordsed tulemused on loonud kõrge baasefekti, mida on järgmisel aastal keeruline ületada. Seega ootab Swedbank 2024. aastal Tallinna Kaubamaja Grupilt 85,8 miljoni euro suurust kulumieelset kasumit ehk EBITDA-d, mis on võrreldes 2023. aastaga 5,8% madalam.

Samas prognoosib Swedbanki makromeeskond SKT naasmist kasvule 2024. aastal (2%) ja kasvutempo tõusu 2025. aastal. See loob Tallinna Kaubamajale head tingimused kasumlikkuse kasvuks 2025. aastal, märgib Aljas.

Swedbank jättis Tallinna Kaubamaja Grupi hinnasihi endiselt 11,2 euro peale ning kordas investeerimissoovitust „Osta“.