Eelmise aasta oktoobris kirjutas Ärileht, et Fudy suutis enda platvormile meelitada viis restorani, kes lahkusid seetõttu muudelt platvormidelt (Wolt ja Bolt Food). Fudyst sai seega toona ainus kojuveoplatvorm Apollo Groupi tuntud toidukohtadele nagu KFC, Vapiano, O’Learys, IceCafe ja Blender. „Meie klientide heaolu silmas pidades otsustasime toidukulleri Fudy kasuks, kelle puhul on teenuse hinnastamine mõistlikum, konkurentidega võrreldes madalam ning kõikide osapoolte jaoks läbipaistvam,“ ütles toon Ärilehele Apollo Groupi juhatuse esimees Madis Jääger.

Lisaks hakkas Fudy ainsana teenindama ka teisi söögikohti nagu Hesburger, Tokumaru, Viru burger, POMO, Tai Boh, Chi, Chopsticks ja paljusid teisi kohti. Alates 1. oktoobrist 2022 oli Fudy ainuke kullerpartner 17 restoraniketile, kellel on kokku üle 130 asukoha.

Fudy loobub

Täna aga pärast Fudy uudist kojuveoteenus lõpetada, teatas Apollo Group, et on jätkamas koostööd nii Eestis kui teisteski riikides toidukullerdusplatvorm Woltiga. Wolt Baltikumi juhi Mantas Lomsargise sõnul tulevad Apollo Grupi restoranid detsembrikuu jooksul Wolti platvormile.

Eestis vahendab toidutellimusi ka teine suurtegija Wolti kõrval - Bolt Food -, kuid Apollo Groupi juhatuse liikme Mauri Dorbeku sõnul jõuti just Woltiga sobivaima kokkuleppeni. Dorbeku sõnul arutati kojuveo teenust kõikide partneritega. Juhatuse liige teatas täna pressiteates, et koostöö Woltiga tagab professionaalse toidu kohaleveo suure kliendibaasiga restoranidele. „Wolt on tuntud ja usaldusväärne rahvusvaheline tehnoloogiaettevõte, kellega Apollo Grupil on varasem hea koostöökogemus,“ lisas Dorbek.

Kas aga ainuüksi Woltist väheseks ei jää? Dorbek märgib, et Apollo Groupi toitlustusüksuste katvus on Baltikumis väga hea ja selles osas probleemi ei näe. „Samuti on Wolt kõikides nendes asukohtades hästi esindatud, seega usume, et Woltist piisab, et tagada kvaliteetne kojuveo teenus,“ lisas ta.

Fudyst väheks ei jäänud

Toona, kui Fudy turule tuli ning mitmete toitlustuskohtade kojukanded oma õlule võttis, oli tegemist veel uustulijaga, kuid Apollo Groupi juhatuse liikme sõnul ei tekitanud see tellimuste teenindamises probleeme. „Fudy tulek turule oli kindlasti värske õhk antud valdkonnas. Apollo Groupi toitlustuskäibed on olnud pigem tõusuteel, seega usun, et otsused olid õiged,“ märkis ta.

Mõnede teiste restoranide jaoks jäi aga ainuüksi Fudyst vajaka. Selle aasta veebruaris kirjutas Ärileht, et kolm restoraniketti teatasid, et kolivad Fudy platvormilt tagasi Bolt Foodi. „Täpsemalt on nendeks Chi, Little India ja Chopsticks. Seega, kui seni sai restoranist koju toitu tellida ainult Fudy äpi kaudu, siis nüüd on nad tagasi Bolt Foodi platvormil,“ kirjutas väljaanne.

„Kaasasime lisaks Fudyle ka teise kullerteenusepakkuja, kuna nii majanduses üldiselt kui ka kogu restoranimaailmas on tunda ebastabiilsust. Ettevõttena jälgime teravalt toimuvat ning püüame ka oma äritegevust vastavalt kohendada ning arendada,“ põhjendas toona otsust kolme restorani juhatuse liige Toomas Kruus.

Fudy OÜ suurinvestor on Margus Linnamäe ettevõte MM Grupp OÜ, mis muu hulgas on seotud ka Apollo Grupiga.

Fudy Operations OÜ lõpetas eelmise aasta kahjumiga ja ka tänavu pole suudetud olukorda parandada. Kahjum ulatus mullu üle 3 miljoni euroni. Ettevõte ei soovi täna teemat pikemalt kommenteerida.