„Alumise aktsiahinna pealt 3,8% dividenditootlikkus ilma Tallinki dividendita tundub tänases keskkonnas selgelt liiga madal, et järelturul kedagi aktsiat ostma panna,“ ütles Raud.

Edaspidine aktsiahinna liikumine sõltub Raua hinnangul peamiselt Tallinkist edasimakstavast dividendi suurusest. „Kuna märkimise maht on võrdlemisi väike, 35-64 miljonit eurot, usun ja loodan, et näeme Tallinna börsil varsti uut ettevõtet,“ märkis Raud.

Käesoleva aasta Infortari tulemuste pealt tundub IPO hinnavahemik Raua hinnangul õiglane, kuid tema sõnul tuleb arvestada, et gaasiäri on nautinud ebaharilikult kõrgeid kasumimarginaale. „Raske on näha, et nii head kasumlikkust suudetakse lähiaastatel hoida,“ märkis Raud.

Täna selgusid Infortari IPO detailid ning pakkumise hinnavahemikuks on seatud 26-32 eurot aktsia kohta. Jaeinvestorid saavad märkida 32 eurose aktsia hinna pealt ning kui lõplik hind kujuneb vastavalt institutsionaalsete investorite nõudlusele väiksemaks, tagastatakse üle makstud summa kontole.

Arvestades, et enne IPO-t oli Infortaril kokku aktsiaid 19,84 miljonit, siis IPO-eelne ettevõtte turuväärtus oleks sedasi 516-635 miljonit eurot.

Füüsilised ja juriidilised isikud Eestis saavad aktsiaid märkida alates tänasest kuni järgmise nädala neljapäevani, 7. detsembrini hinnavahemikus 26-32 eurot aktsia kohta.