Tallinna börsi põhinimekirja käive oli täna ligi 532 tuhat eurot. Balti börsil kõige enam kaubeldud väärtpaber oli Enefit Green (615 tehingut). Kõige suurima käibega väärtpaber oli Šiaulių bankas (392 639 eurot). Täna märkimisväärseid tõuse või languseid Tallinna börsi aktsiatega ei toimunud, kui ehk TextMagic välja tuua, mis 4926-eurose kauplemiskäibe juures näitas 2,77%-list tõusu.

Balti börsiindeksitest on täna ainsana plussis Vilnius (+0,6%). Riia (-0,05%) ja Tallinna (-0,14%) börsiindeksid on languses.

Mis veel toimus?

  • 99-aastaselt suri Californias haiglas legendaarne investor, Berkshire Hathaway asepresident Charlie Munger. Loe lähemalt.

  • Investor Jaak Roosaare tõdeb, et mida aeg edasi, seda enam mõistis ta Charlie Mungeri rolli Berkshire Hathaway eduloos. Loe lähemalt.

  • Finantsinspektsiooni andmetest selgub, et enam kui 20 Infortari siseinfo omajat või nende lähedast isikut on märkinud Infortari aktsiaid. Loe lähemalt.

  • Vastavalt täna allkirjastatud ostu-müügilepingule omandab Utilitas 15,8 miljoni euro eest Enefit Greenilt Paide ja Valka kaugkütteärid Eestis ja Lätis. Tehingu jõustumiseks on vajalik Eesti ja Läti konkurentsiametite nõusolek. Loe lähemalt.

  • Täna algas Inbanki võlakirjaemissioon. Pank soovib kaasata 6-12 miljonit eurot, intressiks pakutakse 9%.

Charlie Mungeri surm pole Berkshire Hathaway aktsiat oluliselt mõjutanud

99-aastaselt suri Californias haiglas legendaarne investor, Berkshire Hathaway asepresident Charlie Munger. Samas aktsia ei ole avanemise hetkest alates suuri tõusu või langust teinud, mis näitab, et sündmusel endal on mõju ettevõtte aktsiale pigem väike.

„Berkshire Hathaway ei oleks üles ehitatud selliselt nagu ta praegu on ilma Charlie inspiratsioonita, tarkuseta ning osaluseta,“ avaldas investeerimisfirma tegevjuht ja pikaaegne Mungeri äripartner Warren Buffett teates järelhüüdena.

Buffett ja Munger olid äripartnerid enam kui 60 aastat. Nende juhtimise all suutis Berkshire saavutada aastaseks tootluseks 20%, ületades seeläbi kahekordselt S&P 500 indeksit samal perioodil.

General Motorsi aktsia suundus tõusule

General Motors suurendab enda dividendi 33% ja ostab tagasi 10 miljardi dollari eest aktsiaid. Tegemist on ühe aegade suurima tagasiostu plaaniga. Kavatsus on tekitanud taas investorites aktsia vastu huvi, ehkki aktsia on aasta algusest oluliselt langenud.

Autotootja kohandab enda 2023. aasta tulusid tasemele, mis oli kuus nädalat enne United Auto Workersi streiki. Nüüd on peaks autotootja puhastulu tulema vahemikus 9,1 kuni 9,7 miljardit dollarit. Varem oli eesmärk 9,3 kuni 10,7 dollarit.

USA ja Euroopa börs

Frankfurdi börsi indeks DAX (+1,19%) on kirjutamise hetkel märkimisväärselt tõusnud. Samuti Itaalia börsi peamine indeks (0,95%). Ainsana on languses Londoni börsi indeks FTSE 100 (-0,2%).

USA börsil näitab olulist tõusu nafta (+1,2%). Tõusukursil on ka Nasdaq (+0,93%). Ainsana on languses hirmuindeks VIX (-0,79%).