Määruse järgselt kohustatakse saneerimisnõustajat ja Elmo Rent ASi esitama võlausaldajate poolt vastu võetud saneerimiskava kohtule kinnitamiseks hiljemalt 05. veebruariks 2024. Määrati ka esialgne saneerimisnõustaja ja tehtavate kulutuste katteks tasu 24 766 eurot.

Ettevõtte juhtkonna hinnangul on saneerimise aktsepteerimine positiivne areng ja tugi, mis annab vajaliku kohtuliku kaitse lühirendi tegevuskava jätkamise realiseerimiseks, ümbritsevas majanduskliimas reorganiseerimiseks ning ettevõtte ärisuuna jätkusuutlikkuse tagamiseks.

18. novembril esitas Elmo grupi emaettevõte Harju Maakohtule avalduse saneerimismenetluse algatamiseks. Saneerimine hõlmab üksnes Aktsiaseltsi Elmo Rent ning Elmo grupi teisi ettevõtteid saneerimine ei puuduta.

Raskuste ületamiseks taotles Elmo grupi emaettevõte saneerimismenetluse algatamise. Elmo grupi emaettevõte on seisukohal, et praeguses olukorras on ettevõtte saneerimine parim viis kaitsta Elmo grupi emaettevõtte aktsionäride, töötajate, võlausaldajate ja koostööpartnerite õigusi ning huve.

Ettevõte usub, et saneerimismenetluse ja selle käigus rakendatavate meetmete tulemusel on võimalik Elmo grupi emaettevõtte makseraskused ületada ning taastada ettevõtte likviidsus, parandada kasumlikkust ja tagada ettevõtte jätkusuutlik majandamine. Seda toetavad ka Elmo grupi emaettevõte juba tänaseks tehtud ümberkorraldused ja meetmed ärimudeli parandamiseks nagu näiteks kahjumlike autolepingute lõpetamine, osade sissenõutavaks muutunud laenukohustuste ülevõtmine suurimate osanike poolt, administratiivkulude vähendamine ja palju muud.

„Elmo grupi emaettevõte on asunud otsima partnerit või ostjat lühirendi ärisuunale, kus toimuvad mitmed paralleelselt läbirääkimised, kuid sobiva partneri valimine ning tehingu kinnitamine võib võtta aega veel mitmeid kuid,“ tõdes ELMO Rent teates.

„Läbirääkimisi peetakse välisettevõtetega, seega loodab juhtkond, et huviliste ringi lisandub veel ka Eesti ettevõtteid. Kuni uue partneri valimiseni on Elmo grupi emaettevõte tänaseks teinud ümberkorraldusi ja kasutusele võtnud meetmed lühirendi teenuse ümberkujundamiseks ja fokuseerimiseks ärikliendile, vähendamaks jooksvat kulubaasi, fookuse vähenemisest tekkinud kahjumit ja vanemate autode müügituludest vähendada kohustusi võlausaldajate ees. Strateegia põhineb autojagamisteenuse madalhooajale, mis algas oktoobrikuust ja kestab kuni kevadeni 2024,“ selgitas teade.