„Oleme kasvanud Eesti üheks suurimaks ettevõtteks ja tahame anda hoogu oma rahvusvahelisele laienemisele Läänemere piirkonnas. Investorile tähendab see võimalust osa saada kriisides ja inflatsioonis karastunud, nii reaalset vara kui kasvupotentsiaali pakkuvast portfellist, kus riskid on jagatud mitme tegevusvaldkonna vahel,“ märkis Infortari juhatuse esimees Ain Hanschmidt.

LHV investeerimispanganduse juhi Mihkel Torimi sõnul omab Infortar strateegilisi varasid energeetika ja transpordi sektoris, tegemist on Eesti ühe suurema ekspordimootoriga. „Ettevõte on oma investeerimiskogemuse ja kiirete otsuste tulemusel pööranud viimased kriisid oma kasuks, laienenud uutele turgudele ja kindlustanud olemasolevates oma positsioone ning omab piirkonnas suurt kasvupotentsiaali,“ lausus Torim.

Ärileht uuris mitmetelt investoritelt, kas Infortari aktsiad on neile atraktiivsed. Loe vastuseid siit.

Börsile liikuvat üle miljardieurose käibega investeerimisettevõtet Infortar eristab teistest Eesti ettevõtetest kasvuambitsioon, kinnitasid ettevõtte tegevjuht Martti Talgre ja suuromanik Ain Hanschmidt Ärilehele. Samuti kummutasid nad investorite kartuseid, justkui oleksid ettevõtte energeetikasegmendi viimase poolteise aasta tulemused erakorralised või ühekordse iseloomuga. Kuule intervjuud juhtidega siit.

Kuidas aktsiaid märkida? Siit leiad detailsed juhised nii Swedbanki, LHV ning SEB panga kohta.

Siin on Infortari IPO numbrites. Kasum on viimastel aastatel plahvatuslikult kasvanud, kuid ka võlga on sadu miljoneid rohkem

Infortar tegutseb viies riigis, ettevõtte peamised tegevusvaldkonnad on energeetika, laevandus ja kinnisvara. Infortar omab ligi 42 protsendi suurust osalust AS-is Tallink Grupp, 100% osalust AS-is Eesti Gaas ning mitmekülgset ja kaasaegset, ca 100 000 m2 suurust kinnisvaraportfelli.

Lisaks kolmele põhitegevusvaldkonnale tegutseb Infortar ka ehituse ja maavarade, trükkimise, taksonduse ja muudes valdkondades. Kokku kuulub Infortari kontserni 104 ettevõtet: 48 kontserni ettevõtet, 5 sidusettevõtet ja 50 sidusettevõtete tütarettevõtet. Arvestamata sidusettevõtteid annab Infortar tööd 1333 inimesele.

Pakkumise eeldatav ajakava on järgmine:

Pakkumisperioodi lõpp: 7. detsember 2023 kell 16:00 (Eesti aeg)

Pakkumise Hinna ja Pakkumise Aktsiate jaotuse avalikustamine - 11. detsember 2023 või sellele lähedane kuupäev

Pakkumise arveldus - 13. detsember 2023 või sellele lähedane kuupäev -

Noteerimine ja kauplemise algus Nasdaq Tallinna Börsil - 14. detsember 2023 või sellele lähedane kuupäev