See tähendab, et miinimummaht 6 miljonit eurot märgiti 7,6 korda ning maksimummaht 12 miljonit eurot 3,8 korda üle. Inbank otsustas, et kasutab õigust suurendada emissiooni mahtu, kuid seda mitte täies ulatuses: investoritele jagatakse 8 miljoni euro ulatuses võlakirju. Sarnaselt tegutses hiljuti ka Bigbank, jättes võlakirjaemissioonil 5 miljonit eurot lauale.

„Hea meel on näha, et aina enam jaeinvestoreid teevad tutvust võlakirja investeeringutega. Loodetavasti toob see endaga kaasa ka positiivse mõju järelturu likviidsusele,“ sõnas Inbanki finantsjuht ja juhatuse liige Marko Varik.

Investoritelt kaasatud vahendeid kasutab Inbank rahvusvahelise kasvu jätkamiseks ja oma finantseerimisplatvormi arendamiseks. „Allutatud võlakirjad tugevdavad meie kapitalistruktuuri ja aitavad ellu viia Inbanki kasvustrateegiat,“ lisas Varik.

Inbanki juhatus otsustas jaotada allutatud võlakirjad investorite vahel järgmiste põhimõtete järgi:

  • Kõik sama märkija poolt tehtud märkimiskorraldused summeeriti;

  • Kuni 1000 euro suurused märkimiskorraldused rahuldati täies mahus;

  • Üle 1 000 000 euro suurused märkimiskorraldused vähendati 1 000 000 euroni;

  • Investoritele jaotati 13,36% nende märgitud mahust, mis on suurem kui 1000 eurot;

  • Komakohtadega võlakirjade arv ümardati lähima täisarvuni.

Võlakirjad kantakse investorite väärtpaberikontodele eeldatavalt 13. detsembril ning nende esimene kauplemispäev Nasdaq Tallinna börsi Balti võlakirjade nimekirjas on 14. detsember või sellele lähedane kuupäev.

Inbank väljastas emissiooni käigus allutatud võlakirju nimiväärtusega 1000 eurot, intressimääraga 9% aastas. Intressi makstakse kord kvartalis. Võlakirjade lunastamistähtaeg on 10 aastat, sealjuures on Inbankil õigus finantsinspektsiooni loal võlakirju enne tähtaega lunastada 5 aasta möödudes.

Pakkumine oli teine seeria 2021. aastal alustatud Inbanki võlakirjaprogrammist, mille raames võib Inbank emiteerida kolme aasta vältel kuni 35 miljoni euro eest võlakirju.