Langejateks olid PRFoods (-2,05%), Arco Vara (-1,2%) ja Tallink Grupp (-0,15%).

Tõusjaid oli oluliselt rohkem, kokku 12, kellest enim tõusid LHV Group (+1,74%), Coop Pank (1,29%) ja Nordecon (+1,13%).

Mis veel toimus?

  • LHV Groupi konsolideeritud puhaskasum oli novembris 13,3 miljonit eurot, mis on aastavõrdluses 64% kasv ning kuises võrdluses 19% kasv. Hoiuste osas võib aga märgata suurt muutust: kui tähtajaliste hoiuste maht kasvas 13% ehk 208 miljoni euro võrra, siis nõudmiseni hoiused vähenesid samuti 208 miljoni euro võrra. Grupi finantsplaan püsib plaanipärane, kuid eeldatavalt ootavad detsembris ees suuremad kulud.

  • Enefit Green tootis novembris 108,4 GWh elektrienergiat ehk 32,7% võrra rohkem eelmise aasta sama perioodiga võrreldes. Kasv tulenes uute ehituses olevate ning käesoleval aastal valminud tuuleparkide toodangust. Sealjuures kasvas Leedus tootmine kahekordseks, mistõttu toodeti novembris Leedus rohkem elektrit kui Eestis.

  • EfTEN Real Estate Fund teenis novembris 2,52 miljonit eurot üüritulu, mis on 17 000 eurot vähem kui oktoobris. Üüritulu vähenes peamiselt tulenevalt Saules Miestase ja RAF Centrs kaubanduskeskuste madalamast käibeüürist.

  • Läti finantsettevõte DelfinGroup otsustas eile toimunud aktsionäride erakorralisel koosolekul maksta aasta kolmanda kvartali eest dividende 969 839 eurot ehk 0,0214 eurot aktsia kohta.

Euroopas on börsidel üldjuhul rahulik päev. Londoni börsiindeks FTSE 100 on tõusnud 0,1%, samas kui Prantsuse CAC 40 ja Saksa DAX on langenud 0,1%. Põhjamaade börsiindeks OMX Nordic 40 on täna langenud 1%. Indeksit on allapoole tõmmanud eelkõige Taani biotehnoloogiaettevõte Genmab (-6,3%) ja Soome-Rootsi puidutööstusettevõte Stora Enso (-4,8%).

USA-s avaldati täna värske inflatsioonistatistika: põhiline inflatsiooninäitaja oli 3,1% (oktoobris 3,2%), alusinflatsioon 4% (oktoobris 4%). Analüütikute hinnangul oli raport neutraalne ning vastas suures pildis ootustele. Täna algab föderaalreservi kahepäevane kohtumine, mis tipneb homme õhtul pressikonverentsiga. Eeldatavasti jätab föderaalreserv intressid muutmata, aga tähtsamana jälgitakse, millist sõnumit keskpank inflatsiooniga võitluse kohta annab.

USA börsipäev on alanud pigem rahulikult, kui esimese pooltunni järel on nii Dow Jones kui Nasdaq Composite samal tasemel, mis eile kauplemispäeva lõppedes. S&P 500 on kergelt, 0,1% langenud.