Investorite seas on ka Future Ventures ja Lemonade Stand, kes on mõlemad olnud Woola investorid alates 2021. aastast, ning lisaks uued ingelinvestorid.

Woola toodab täpsemalt lambavillast pakendimaterjali. „Woola eesmärgiks on vähendada fossiilkütuste kasutamist. Asendame plastpakendid villast valmistatud jätkusuutlike alternatiividega, mis töötavad sama hästi, kuid näevad märgatavalt paremad välja,“ teatas Woola tegevjuht ja kaasasutaja Anna-Liisa Palatu.

Täpsemalt osundab firma probleemile, et aastas toodetakse 141 miljonit tonni plastpakendeid. Sellest vaid 14% kogutakse taaskasutuseks, ent päriselt suudetakse taaskasutada veel tühise osa. Paralleelselt põletatakse või maetakse Euroopa riikides kuni 90% lambavillast – 200 000 tonni villa, mis jääb igal aastal kasutamata, kuna see on tekstiilitööstuse jaoks liialt kare. Woola kasutab neid kahte asja ära, luues villast pakendi, mis asendab plastikut.

Kokkulepe maailma suurima luksuskaupade tootjaga

Kui Woola loodi 2020. aastal ning alates algusest on ettevõtte fookuses olnud mullikile lokkav kasutamine e-kaubanduses ning selle väljavahetamine keskkonnasõbralikuma alternatiivi vastu, siis nüüd laiendab ettevõte oma tegevust luksuskaupade turule.

„Kaks LVMH grupi brändi juba kasutavad Woola pakendeid plastiku asemel ning ühega neist rakendame ka ringmajanduse pilootprogrammi. Teeme uhkusega koostööd grupiga, mis kujundab julgelt ümber pakendamise põhimõtteid, et lõpuks ometi loobuda fossiilkütustel põhinevast plastikust,“ sõnas Woola tegevjuht ja kaasasutaja Anna-Liisa Palatu.

Üks Euroopa suurimaid ettevõtteid LVMH Group on seadnud oma keskkonnategevuse tegevuskavas eesmärgi olla 2026. aastaks vaba fossiilkütustel põhinevatest ühekordselt kasutatavatest plastpakenditest.

Käimasoleva aasta juunis võitis Woola maineka LVMH innovatsiooniauhinna „jätkusuutlikkus ja rohetehnoloogia“ kategoorias ning liitus kontserni ärikiirendiga La Maison des Startups.

Aasta alguses ilmunud intervjuud Anna-Liisa Palatuga saab lugeda siit.

Metaplanet on Jaan Tallinna investeerimisfond. Skype’i ühe asutajaliikme fond panustab innovatsiooni, millel on potentsiaal tuua inimkonnale märkimisväärset kasu. Metaplaneti silmapaistvate investeeringute hulgas on SpaceX, DeepMind ja Anthropic.

„Ilu peitub sageli lihtsuses,“ sõnas Metaplaneti tegevuspartner Rauno Miljand. „Woola päästab loodusvara – lambavilla – prügilasse sattumisest ja kasutab seda, et aidata jaemüüjatel alates e-kaubandusest kuni ilumaailma tipptegijateni saavutada oma jätkusuutlikkuse eesmärke. See kõik saavutatakse läbi tooteinnovatsiooni ja klientide tagasiside pideva analüüsimise ja rakendamise.“

Ka Future Venturesi portfelli kuulub SpaceX, samuti Boring Company ja Upside Foods. Woola on varem kaasanud investeeringuid ka Pipedrive’i, Bolti ja Veriffi kaasasutajate ning teiste ingelinvestorite poolt.