Swedbanki arvutuste kohaselt oli Ignitise rohelise energia segmendi arvutuslik teenitud elektrihind 2023. aasta üheksa kuuga umbes 160 eurot MWh kohta, mis on tunduvalt kõrgem regiooni keskmistest elektrihindadest, kirjutab Swedbanki aktsiaanalüütik Kaimo Aljas.

Sellise suhtelise tugevuse on Ignitis saavutanud Aljase sõnul tänu võimele struktureerida sisemisi pikaajalisi elektrienergia ostulepinguid (PPA) rohelise energia ja kliendilahenduste segmentide vahel. See võimaldab realiseerida kogu integreeritud ärimudeli väärtusahela.

„Vaatamata sellele kaupleb Ignitise aktsia 2023. aasta üheksa kuu andmete põhjal kõigest ligi kahe kolmandiku juures ettevõtte vara puhasväärtusest. Leiame, et aktsia on põhjendamatult alahinnatud, arvestades meie pikaajalist prognoositavat omakapitali tootlust (ROE) 10%,“ märgib Aljas.

Swedbank kordas analüüsis 33 eurost hinnasihti, mis 18,6 eurose aktsiahinna pealt annab aktsiale tõusupotentsiaaliks 77%. Lisaks ootab Swedbank ettevõttelt 1,30 eurost dividendi aktsia kohta, mis teeb dividenditootluseks 7%.