Tallinna börsi põhinimekirja käive oli täna ligi 912 tuhat eurot. Balti börsil kõige suurema kauplemiskäibega väärtpaber oli Ignitis grupe (214 955 eurot). Samas kõige enam tehinguid tehti Enefit Greeniga (522 tehingut).

Balti börsil suuri tõuse ja või langusi arvestatava kauplemiskäibe juures täna polnud. Balti börsiindeksitest oli ainsana plussis Vilnius (+0,34%). Tallinn (-0,26%) ja Riia (-2,5%) olid languses.

Mis veel toimus?

  • Krüptovarade hinnad on hüppeliselt kasvanud, sest oodatakse ETF-ide ehk börsil kaubeldavate fondide lubamist USA börsidele. Mis need täpsemalt on, kes neid lube taotlevad ja millised on väljavaated, selgitab Polina Brottier, Binance’i esindaja Eestis. Loe lähemalt.

  • Infortari aktsiate esimesel kauplemispäeval soetasid Infortariga juhtkonnaga seotud isikud kokku 364 400 euro eest ettevõtte aktsiaid, selgub Finantsinspektsiooni andmetest. Loe lähemalt.

Euroala inflatsiooni tulemused

Euroala aastane inflatsioon langes novembris 2,4%-ni, mis on madalaim tase alates 2021. aasta juulist. Oktoobris oli inflatsioon 2,9%.

Teenuste hinnad kasvasid ka aeglasemas tempos (4 protsenti, võrreldes varasema 4,6 protsendiga). Samuti kukkusid oluliselt energiahinnad (kuu varem oli kukkumine 11,2%, nüüd aga 11,5%). Aastane alusinflatsiooni, mis ei hõlma energia, toidu, alkoholi ja tubaka hindu, oli 3,6%. Madalaim tase alates 2022. aasta aprillist. Samas ütles Lagarde viimasel Euroopa Keskpanga pressikonverentsil, et detsembril tõenäoliselt inflatsioon kiireneb. 2024. aastal prognoosib keskpank inflatsiooni languse aeglustumist.

USA ja Euroopa börs

Suur osa Euroopa börsiindekseid on rohelises. Kirjutamise hetkel suurimat tõusu näitab Hispaania börsi peamine indeks IBEX 35 (+0,39%). Ka Frankfurdi börsi indeks DAX on tõusul (+0,43%).

USA-s on oluliselt tõusnud nafta (+0,62%). Ka Nasdaq (+0,3%) on näidanud arvestatavat tõusu. Volatiilsusindeks VIX (-0,32%) on languses.