Põhinimekirja suurimateks tõusjateks olid PRFoods (+1,65%), Arco Vara (+1,54%) ja Silvano Fashion Group (+0,91%). Langejateks olid Tallinna Sadam (-0,36%), Tallinna Vesi (-0,47%) ja Enefit Green (-0,51%).

Nelja aktsia kauplemiskäive ületas täna 100 000 euro piiri: Tallinna Kaubamaja Grupp (103 034 eurot), LHV Group (116 061 eurot), Infortar (193 548 eurot) ja Enefit Green (235 080 eurot).

Mis veel toimus?

  • Kui tänavu ulatus Tallinna Vee investeeringute maht umbes 35 miljoni euroni, siis järgmisel aastal on plaanis teha investeeringuid 62 miljoni euro eest. Ettevõtte viimaste aastate investeeringud on suurenenud, eesmärgiga tagada elutähtsa veeteenuse osutamiseks vajalike varade toimepidevus ja tulevikukindlus.

  • Leedu konkurentsiamet avaldas otsuse, et Ekspress Grupp oli kohustatud enne Lrytase omandamise tehingu elluviimist saama Leedu konkurentsiametilt loa, kuid ei teinud seda. Otsusega määrati Ekspress Grupile 140 460 euro suurune rahatrahv ja kohustus olukorda parandada. Ekspress Grupi juhatuse esimees Mari-Liis Rüütsalu märkis, et Ekspress Grupp ei nõustu Leedu konkurentsiameti seisukohtadega ning kavatseb vaidlustada otsuse kohtus. „Vaidluse olemus puudutab seda, kuidas tõlgendada Leedu õigusaktide järgi ettevõtte käibe tekkimise geograafilist jaotust enne tehingut.“

  • Aafrika üks suurimaid naftatootjaid Angola teatas, et lahkub naftakartellist OPEC. Kui esmalt tekitas see nafta hinna languse, kuid seda vaid korraks. Brenti toornafta kaupleb täna 80 dollari juures.

Mujal Euroopas pole täna börsid samuti eriti palju liikunud. Pühade eel on Briti indeks FTSE 100 samal tasemel, mis eilegi, Prantsuse CAC 40 tõusnud 0,2%, Saksa DAX kerkinud 0,3% ning Põhjamaade indeks OMX Nordic 40 0,5% plussis.

Roheliselt on alustanud kauplemispäeva ka USA börs. Turu avanedes on Dow Jones tõusnud 0,3%, Nasdaq Composite ja S&P 500 0,5%. Kehvemini on läinud Nike’i aktsial, mis on langenud täna 10%. Spordirõivaste tootja avaldas täna, et müügi nõrgenemise tõttu oodatakse, et parasjagu käimasoleval finantsaastal kasvab müügikäive vaid 1%. Nõrgema nõudluse tõttu teatas Nike ka plaanist teha järgmise kolme aasta jooksul kulude kärpeid kokku 2 miljardi dollari ulatuses.