Grupi 2023. aasta auditeerimata konsolideeritud müügitulu kasvas 2022. aastaga võrreldes 8% ja oli kokku €14 970 tuhat (2022: €13 831 tuhat).

Grupi 2023. aasta IV kvartali auditeerimata konsolideeritud müügitulu kasvas eelmise aastaga võrreldes 13% ja oli kokku €4 243 tuhat (IV kv 2022: €3 767 tuhat). 1. juunil 2023. a omandas grupp 100%-lise tütarettevõtte Edicy OÜ, mis haldab Voo veebilehtede ja e-kaubanduse platvormi. Voo platvormi finantstulemused konsolideeritakse alates omandamise kuupäevast.

TextMagic AS on grupi emaettevõte, mis haldab B2B (business-to-business) tarkvara toodete portfelli. Grupil on kolm tütarettevõtet: TextMagic Ltd, Suurbritannia müügiüksus; TM Marketing Ops Srl, Rumeenia turundusüksus; ja Edicy OÜ, Voo platvormi haldav Eesti ettevõte.

Saadetud sms-ide hulk taastus

2023. a IV kvartalis saadetud SMS-de maht vähenes eelmise aastaga võrreldes 13%, kuid näitas III kvartaliga võrreldes taastumist (2023 III kv: -23%). Saadetud SMS-de mahu vähenemine on seotud peamiselt USA regulatsioonidega, mis piiravad registreerimata kampaaniate sõnumite mass-saatmist. Samuti üldine majanduskeskkond ning kasutajate finantsseisukord ja hinnatundlikkus.

2023. a IV kvartali keskmine müügitulu kasutaja kohta (ARPU) kasvas eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 31%. ARPU kasv on tingitud klientide arvu vähenemist, mis on seotud peamiselt USA regulatsioonidega, millest tulenevalt on väga väikese kasutusmahuga klientide jaoks registreerimisprotsess ajamahukas ja kulukas. Lisaks avaldas mõju hinnatundlike väikeklientide kasutajakontode sulgemine.

Lansseerisime neljandas kvartalis Textmagic platvormi uue veebirakenduse versiooni, mis on viimaste aastate mahukaim arendus. Tiimi ja projektide refokusseerimisest tulenevalt on Textmagic platvormi tootearendusse suunatud lisaresurssi. Eesmärk on suurendada 2024. aastal veelgi toote väärtuspakkumist.

Novembris otsustas ettevõte peatada Touchpointi toote arendamise ja vähendada meeskonda 38 liikme võrra.

Viimase ühe aastaga on ettevõtte aktsia langenud 41% ning maksab 4,3 eurot.