USA väärtpaberite ja börsikomisjon (SEC) andis fondi loomise heakskiidu sellistele raskekaallastele nagu BlackRock, Invesco ja Fidelity ning ka väiksematele konkurentidele. Heakskiit saabus regulaatori poolt pärast ligi kümne aastat kestnud vastuseisu.

Fondi heakskiidule järgnevas avalduses ütles SEC juht Gary Gensler, et see ei tähenda, et nad bitcoini toetavad või heaks kiidavad. “Investorid peaksid jääma ettevaatlikuks arvukate riskide suhtes, mis on seotud bitcoini ja krüpto väärtusega seotud toodetega.“

Fondi lubamine tuli päev peale võltsteadet SEC X-i (endine Twitter) kontol, mida uurib nüüd FBI.

Viimase 24 tunni jooksul on bitcoini hind püsinud suuresti paigal 46 000 dollari juures. Seevastu ethereum on kerkinud pea 9%.

Binance’i juht: Bitcoini ETF kinnitab krüptoturu usaldusväärsust

Maailma suurima krüptobörsi Binance juht Richard Teng lausus, et ETF-ide turulepääs märgib krüptoturu nö täiskasvanuks saamist, näidetes tööstuse ajaga suurenenud usaldusväärsust ja potentsiaali edasisteks uuendusteks.

„Bitcoini ETF-id pakuvad lihtsamat juurdepääsu krüptoturule, meelitades ligi rohkem investoreid ja likviidsust,“ ütles Teng. Ta lisas, et kuigi turul toimuva ennustamine ei ole lihtne, võib meenutada, et kulla ETF-ide kasutuselevõtt 2004. aastal tõi kaasa umbes seitse aastat kestnud positiivse hinnaliikumise. Tänavu on tulekul ka Bitcoini poolitamine, need sündmused võivad krüptovara hinna terve aasta jooksul liikumises hoida.

„ETF-id pakuvad tavakasutajatele odavat ja tuttavat mehhanismi, et krüptoinvesteeringuid senisest lihtsamini teha,“ selgitas Teng uute finantsinstrumentide olulisust. „Bitcoini spot ETF toob digitaalsete varade tööstusele täiendavat usaldusväärsust, tutvustades seda ka senisest laiemale ühiskonna osale,“ lisas Teng.

Samal ajal säilib muidugi ka võimalus otse Bitcoini investeerida, jättes ETF-id vahelt välja. „Otseinvesteeringud ja rahapaigutused erinevatesse reguleeritud instrumentidesse saavad eksisteerida koos, need võimaldavad erinevaid investeerimisstrateegiaid ning sobivad erinevatele riskiprofiilidele,“ märkis Teng.