Fintech’i uudistesait AltFi teatab, et HSBC piiriüleste maksete rakendus Zing ehitati üles Monese platvormile. Zingi eesmärk on pakkuda konkurentsi teistele sama valdkonna ettevõtetele, näiteks eestlaste Wise’ile ja Revolutile.

Uudis tuli paljudele üllatusena eelkõige seetõttu, et rakendust töötati välja salaja ning avalikkus sellest suuremat ei teadnudki. Praegusel ajal on fintech’i ettevõtted ka pigem ettevõtlikud ning ei tee suuri investeeringuid.

Zingi tegevjuhi ja asutaja James Allani juhitud rakendus pakub kasutajatele samu funktsioone, mis Revolut ja Wise’gi. Äppi hakati ilmselt välja töötama 2021. aastal ning 2022. aasta septembris tegi HSBC ka 35 miljoni dollari suuruse „strateegilise“ investeeringu Monesesse, saades ühtlasi selle suurimaks aktsionäriks.

AltFi andmeil on ka paljud Monese töötajad, peamiselt tarkvarainsenerid ja disainerid, kolinud HSBC-sse.

HSBC ja Monese pole uudist veel kommenteerinud.

Viimati kirjutas Delfi Ärileht Monesest eelmisel sügisel, kui firma lõi tütarettevõtte XYB, et oma uut pangandusplatvormi ärisuunda rahvusvaheliselt skaleerida. Toona oli XYB tehnoloogia on kasutusele võtnud näiteks rahvusvaheline pank Investec.