Ignitise riigijuht Aleksandr Lilišentsev ütles, et aastaks 2026 plaanib Ignitis paigaldada Baltimaades kuni 3000 elektriautode laadimisjaama. „Praegu on Ignitis ONi võrgustikus üle 330 laadimispunkti, neist 12 asub Lätis. Eesti on samuti kiiresti tempot üles võtmas ja lähitulevikus näeme üle kogu riigi palju uusi ja võimsaid laadimisjaamasid,“ sõnas Lilišentsev.

Enefit Volti ärijuhi Kert Pääbo sõnul avas ettevõte eelmine aasta teenuse Leedus, kus tänasel päeval pakub laadimisvõimalust 20 laadijat. „Ühtlasi sõlmisime mullu sügisel lepingu Leedu juhtiva jaeketiga Norfa 250 avaliku laadimisjaama paigaldamiseks. Kokku luuakse 2024. aasta lõpuks kaubandusvõrgu 107 erinevasse parklasse 500 uut laadimiskohta, mille võimsus jääb vahemikku 22–320 kilovatti,“ selgitas Pääbo.

Pääbo kinnitas, et Enefit on asunud elektriautode laadimisvõrku ulatuslikult laiendama. „Täna katab Enefit Volti avalik laadimisvõrk ligi 200 laadimispunktiga tervet Eestit ning sel aastal avame teenuse ka Lätis ja Poolas. Kokku plaanib Enefit järgmise viie aasta jooksul luua 5000 laadimispunktist koosneva ühtse ja sidusa laadimisvõrgustiku, mis ulatub Eestist Saksa piirini,“ ütles ta.

Laienemisplaanide taga on Pääbo sõnul soov suurendada kasutajate kindlust laadijate laialdase kättesaadavuse osas mitte ainult Eesti linnades ja maanteedel, vaid ka lähiriikides. „Seega, sõites näiteks Leetu puhkusereisile saab klient olla kindel, et auto saab laetud. Enefit Volti rohelised jaamad on tuttavaks saatjaks terve teekonna vältel,“ lubab ta.