Põhjuseks on tarneprobleemid, mis on tingitud Punasel merel toimuvast konfliktist, kus Iraani toetatud Houthid on viimastel kuudel rünnanud kaubalaevu. Seetõttu on mitmed maailma suured logistikafirmad mänginud oma mereveo transpordi ümber selliselt, et Punase mere asemel liiklevad laevad Aasiast Euroopasse ja vastupidi ümber Aafrika lõunatipu Hea Lootuse neeme. See aga pikendab oluliselt transpordiaega ja on kulukam.

Ameerika Ühendriigid ja Suurbritannia alustasid eile õhust ja merelt omakorda vasturünnakuid. „Need sihipärased löögid on selge sõnum, et Ameerika Ühendriigid ja meie partnerid ei salli rünnakuid meie personali vastu ega luba vaenulikel tegijatel ohustada navigatsioonivabadust,“ sõnas USA president Joe Biden.

Konflikt on tekitanud aga tarnehäireid, mistõttu Tesla peatabki ajutiselt oma Saksa tehase töö. Tehases töötab kokku enam kui 11 000 inimest, kes toodavad umbes 250 000 autot aastas. Üksikud töötajad jäävad selleks perioodiks siiski tööle. Sarnaselt on võimalikest tarnehäiretest hoiatanud näiteks Rootsi mööblitootja IKEA ning Hiina autotootja Geely.