Põhinimekirjas oli täna rohelises viis ettevõtet, enim tõusid PRFoods (+1,84%), Hepsor (+1,2%) ja Coop Pank (+0,64%). Langejaid oli põhinimekirjas kokku kuus, enim langesid Ekspress Grupp (-0,78%), Silvano Fashion Group (-0,69%) ja Enefit Green (-0,56%). Paigale jäi koguni seitse põhinimekirja aktsiat.

Eriti hästi läks täna First Northil noteeritud Airobot Technologies aktsial, mis kerkis 15,73%, seda küll jällegi väikese käibe juures (1596 eurot). Airobot teatas eile tulemustest, mille kohaselt jõudis firma teisel poolaastal kasumisse. Kui teise poolaasta puhaskasum oli 286 391 eurot, siis terve aasta koondkasumiks oli 95 647 eurot.

Mis veel toimus?

  • Merko Läti tütarettevõte SIA Merks rikkus konkurentsiseadust, leidis ka haldusasjade Läti ringkonnakohus. 2021. aastal otsustas Läti konkurentsinõukogu, et Merko tütarettevõte SIA Merks rikkus konkurentsiseadust ning peab maksma ligi 2,7 miljonit eurot trahvi. Merko Ehitus kontsern peab jätkuvalt Läti konkurentsinõukogu seisukohti SIA Merksi äritegevuse kohta põhjendamatuteks kogu ulatuses.

  • Fondihaldur BaltCap nõuab kohtus nii endiselt fondijuhilt, Olympic Casino Group Baltijalt kui ka selle Eesti tütarettevõttelt OB Holding 1-lt kokku 16,6 miljonit eurot, kirjutab Leedu majandusleht Veršlo Zinios.

  • USA-s alusinflatsiooni peegeldav PCE indeks kerkis detsembris aastases võrdluses 2,9%, mis oli madalam näitaja kui oodati. Selle indeksi liikumist jälgib eriti hoolsa pilguga föderaalreserv.

Euroopas on börsid valdavalt tõusuteel. Eriti jõudsalt on kerkinud Prantsuse börsiindeks CAC 40 (+2,2%), mida veab luksuskaupade tootja LVMH (+12,1%). Kui LVMH aktsia näitas eelnevatel aastatel tugevat tõusu, siis see peatus eelmise aasta suvel ning aktsia pöördus langusesse. Täna teatas ettevõte aga neljanda kvartali tulemustest, kust selgus, et ettevõtte müügitulu oli oodatust suurem, kokku 86,2 miljardit eurot. Sealhulgas plaanib ettevõte tõsta dividendi: kui varem oli see 12 eurot aktsia kohta, siis nüüd pakutu kohaselt 13 eurot.

Samuti on tugevamalt tõusus Briti indeks FTSE 100 (+1,5%), vähem Põhjamaade indeks OMX Nordic 40 (+0,6%) ja Saksa indeks DAX (+0,2%).

USA-s on börsipäev alanud ilma selge suunata. Dow Jones on turu avanedes 0,2% plussis ning Nasdaq Composite 0,1% miinuses. S&P 500 indeks kõigub nulli ümber.