Elering teatas täna, et Eesti ja Soome elektrisüsteemi haldurid Elering ja Fingrid jätkavad riikidevahelise elektriühenduse EstLink 2 rikkekoha otsinguid. Eesti-Soome elektriühenduse EstLink 2 rikkekohta ei õnnestunud eilse jooksul välja selgitada ning tööd jätkuvad nädalavahetusel.

ERR kirjutas eile, et Eleringi hinnangul võib rikke leidmiseks minna kuni nädalaid ja parandamiseks koguni kuid.

Elering lisas tänases pressiteates, et Eesti elektrisüsteem töötab tõrgeteta ning varustuskindlusele pole ohtu.

EstLink 2 on rikke tõttu tööst väljas

Neljapäeva öösel vastu reedet tuvastati Eesti ja Soome vahelise elektriühenduse EstLink 2 rike.

Eleringi kommunikatsiooni projektijuht Liis Eiser ütles Delfile, et rikke põhjust pole teada, kuid seda uuritakse. Seda, kas rike on inimtekkeline pole praegu teada, samuti pole teada rikke asukoht.

EstLink 2 koosneb konverterjaamadest Eestis ja Soomes ning üle 170 kilomeetri pikkusest alalisvoolu liinist, millest ligi 12 kilomeetrit asub maakaabelliinina Eesti maismaal, ligi 147 kilomeetrit kulgeb mööda Soome lahe põhja merekaablina ning umbes 14 kilomeetrit paikneb õhuliinina Soome maismaal.

Aasta alguses oli Eesti-Soome elektriühendus EstLink 2 samuti rikke tõttu tööst väljas. Eesti ja Soome vahel on kaks Estlinki alalisvooluühendust, mis on moodustatud merekaablitest ja mille summaarne ülekandevõimsus on 1000 megavatti. Estlink 1 võeti kasutusele 2006. aastal ja Estlink 2 2013. aastal.