Päeva esimestel tundidel püsib elektri börsihind alla 50 euro megavatt-tunni kohta. Hommikul kell 8–10 on elektri börsihind veidi üle 100 euro. Pärast seda hind langeb. Õhtul kell 17–21 on hind taas üle 100 euro megavatt-tunni kohta.

Kõige odavam on börsihind homme kell 2–3, makstes 47,26 eurot, kõige kallim aga õhtul kell 18–19 – 127,33 eurot megavatt-tunni kohta.

Soomes on homme elektri börsihind odavam kui Eestis. Päeva esimestel tundidel on miinushinnad. Maksimumhind on 21,75 eurot megavatt-tunni kohta.

EstLink 2 rikke tõttu rivist väljas

Neljapäeva öösel vastu reedet tuvastati Eesti ja Soome vahelise elektriühenduse EstLink 2 rike.

Eleringi kommunikatsiooni projektijuht Liis Eiser ütles Delfile, et rikke põhjus pole teada, kuid seda uuritakse. See, kas rike on inimtekkeline, pole praegu teada, samuti pole teada rikke asukoht.

EstLink 2 koosneb Eestis ja Soomes asuvatest konverterjaamadest ning üle 170 kilomeetri pikkusest alalisvoolu liinist, millest ligi 12 kilomeetrit asub maakaabelliinina Eesti maismaal, ligi 147 kilomeetrit kulgeb mööda Soome lahe põhja merekaablina ning umbes 14 kilomeetrit paikneb õhuliinina Soome maismaal.

Aasta alguses oli Eesti-Soome elektriühendus EstLink 2 samuti rikke tõttu rivist väljas.

Eesti Energia energiakaubanduse juhtiv portfellihaldur Silver Kera sõnas, et rike kindlasti tõstab Eestis elektri hinda, kuna Eesti impordib Soomest palju ülejääkelektrit „Kriitilisemaks läheb olukord, kui rike peaks jätkuma töönädalal ning külmakraadid ka ei taandu,“ lisas Kera.