Tallinna börsiindeks langes 0,27% ning Riia 0,49%. Vilniuse börsiindeks kerkis 0,31%.

Tallinna börsil kujunes kauplemiskäibeks 814 000 eurot. Sellest 189 000 eurot tuli Enefit Greeni aktsiatest, 176 000 eurot LHV Groupi aktsiatest ning 158 000 eurot Tallinna Kaubamaja Grupi aktsiatest.

Siinse börsi põhinimekirjas kerkisid 5 aktsiat, langesid 9 ning varasemale sulgemistasemele jäid neli aktsiat.

Mis veel toimus?

  • Hongkongi kohus otsustas, et maailma suurima võlakoormaga kinnisvaraarendaja Evergrande tuleks likvideerida. Loe edasi siit.

  • Swedbanki portfellihaldur: neli põhjust, miks Hiina börs on dramaatiliselt kukkunud. Loe edasi siit.

  • Leedu Šiauliu bankas teatas, et soetas aktsiate tagasiostuprogrammi raames tagasi 1 250 000 aktsiat.

Euroopa ja USA

Euroopa suuremad börsid esmaspäeval selget suunda leidnud ei ole. Regiooni laiapõhjaline aktsiaindeks Stoxx 600 on päeva jooksul kõikunud nii pluss- kui miinuspoolel ning on nullpiiri lähedal. Saksamaa DAX on langenud 0,40%.

Euro on dollari vastu langenud täna 0,41% ning jaanuari jooksul pea 2%, mille taga võib näha suurenenud ootust, et Euroopa Keskpank võib enda intresse langetada pigem varem kui hiljem. Prantsuse keskpanga ametnik Francois Villeroy de Galhau viitas nädalavahetusel, et intressilangetused on võimalikud igal kohtumisel ning tulevastel kohtumistel on kõik variandid võimalikud. Nüüd oodatakse esimest intressilangetust aprillis. See pani investorid ostma Euroopa võlakirju.

USA börsil avanesid peamised börsid roheliselt. Dow Jonesi tööstuskeskmine ning S&P 500 indeks kerkisid alla 0,10% ning Nasdaqi koondindeks kuni 0,20%.