„Täna, kallid sõbrad, on meil üks väga eriline episood,“ alustab investor ja saatejuht Katri Teller Eesti ühe populaarseima podcast’i „Rahareede“ 60. episoodi. Seejärel jätkab kaassaatejuht Kristjan Liivamägi: „Nimelt täna on minu viimane tants „Rahareedes““.

Seejuures rõhutab Liivamägi, et „Rahareede“ jätkab siiski tegevust ja jätkab ilmumist iga reede. „Lihtsalt „Rahareede“ läheb edasi tugevamalt,“ möönab Liivamägi. Seepeale oponeerib Teller, et selles osas ta lõpuni kindel ei saa olla. „See on olnud ikkagi tiimisport ja me oleme seda koos teinud: kuidas saab siis olla, et üks inimene on tugevam? „Rahareede“ identiteet on olnud ikkagi see, et me teeme seda koos,“ lausub Teller.

„Tippspordis õppisin, et väga oluline on kuulata seda, mida ütleb su keha. Mina ei kuulanud oma keha õigel ajal. Tegelikult eelmise aasta lõpus ütles mu keha, et nüüd on vaja rahu ja puhkust. Ma ütlesin endale: „Pole hullu, ma panen edasi, küll ma saan, varsti tulevad jõulud ja siis ma puhkan." See oli viga,“ möönab Kristjan Liivamägi. Nimelt ütles ta ka hiljuti „Investor Toomase“ konverentsil, et tema suurim viga 2023. aastal oli mitte kuulata iseennast.

„Mis siis juhtus? Ma olen emotsionaalselt kurnatud. Ma olen väsinud ja ma ei tunne enam rõõmu ning naudingut osadest tegemistest. Mis siis, et eraldiseisvalt on need tegemised pakkunud varem rõõmu ja naudingut. Ma olen jõudnud olukorda, kus seda kõike on lihtsalt liiga palju,“ tõdeb Liivamägi.

Selleks, et mõista olukorda, loetleb Liivamägi üles tegevusi, kuhu tal aeg kulub: õppejõud TalTechis, õppejõud Eesti Ettevõtluskõrgkoolis Mainor, töö osalise koormusega Tallinna linna finantsteenistuses, regulaarsed loengud eraisikurahanduse teemal Rocca al Mare koolis, „Rahareede“ kaassaatejuht, teadusartiklite kirjutamine, koolituste andmine, konverentsidel esinemine, nõustamine, ma kirjutan raamatuid, millega tegelemine võtab ka praegu aega (redigeerimine ja muu administreeriv pool), meediasuhtlus ja sotsiaalmeedia ja lõpuks enda ning perekonna investeeringute juhtimine.

„13 tegevust igapäevaselt ehk neli täiskohaga tööd,“ tõdeb Liivamägi. „Ja juhtuski see, et ma olen emotsionaalselt nii kurnatud, et ma enam ei jõua. Kui ma nüüd seda (saatejuhi kohalt ei lahku – toim.) ei tee, siis märtsikuuks ma lihtsalt hääbun,“ lausub ta, öeldes, et see on ka põhjus, miks ta mitmetele tegevustele tõmbab joone alla, sealhulgas „Rahareedele“.

Katri Teller tõdeb, et ta ei oska 100 protsenti öelda, kuidas podcast jätkab. „Ma pean seda natukene seedima. Võib-olla ma teen Instagrami küsitluse ja uurin kuulajate nõu,“ mõtiskleb Teller. Samas ütleb Teller, et järgmisel nädalal on tõenäoliselt uus episood eetris.

Ajaliselt on Katri Teller ja Kristjan Liivamägi teinud „Rahareedet“ 14 kuud ehk 60 episoodi. Kuulajate ja vaatajate arv läheneb kahele miljonile. Samuti on podcast saanud „Aasta investeerimistegu“ tiitli.