Enim tõusid Coop Pank (+1,41%), Merko Ehitus (+1,23%) ja LHV Group (+1,12%). Põhinimekirjas oli punases kokku kaheksa aktsiat, enim langesid Pro Kapital Grupp (-2,15%), Enefit Green (-1,17%) ja PRFoods (-0,61%).

First Northi nimekirjas oli ka suuremaid liikumisi, sh libastumist jätkab Saunum Group (-5,54%). Viimase nädalaga on aktsia langenud 29,3%, sealhulgas on ka kauplemiskäive olnud alternatiivbörsi ettevõtte kohta korralik, keskmiselt 7905 eurot päevas.

Eelmine neljapäev teatas saunafirma, et jaanuar oli müügi poolest viimaste aastate kehveim. „Jaanuarikuu on Saunumi meeskonnale saunaseadmete ja saunamajade müügis aasta kõige rahulikum aeg. Paljud partnerid alustavad tavapärase äritegevusega alles kuu keskel ja sellest tulenevalt jääb nende tellimuste täitmine veebruari,“ võttis kuu kokku Saunum Group ASi juhatuse liige Allan Selirand.

Samal päeval avaldas Saunum ka teate, et kindlustusfirma PZU nõuab neilt 862 263 eurot, nõudes Saunumilt 2021. aasta detsembris Viimsi Spas toimunud tulekahju tagajärjel tekkinud kahju hüvitust. „Meie kokkuvõtte on, et Saunum ega selle keris ei ole kahju tekkimises süüdi ning ei vastuta selle eest,“ sõnas Saunumit esindav vandeadvokaat Marcus Niin Ärilehele. Ta lisas, et tulekahju peamine põhjus ei olnud mitte keris, vaid asjaolud, mille eest vastutas Viimsi Spa. Niin sõnas, et Viimsi Spa ehitatud saunaruum ei vastanud tuleohutusnõuetele.

Mis veel toimus?

  • Elmo Rent andis teada, et on esitanud oma võlausaldajatele saneerimiskava kinnitamiseks ja palub võlausaldaja otsust hiljemalt 20. veebruariks. Saneerimiskava täpsed detailid avalikustatakse pärast selle vastuvõtmist ja kohtu poolt kinnitamist.

  • Läti börsifirma SAF Tehnika müügitulu kahanes detsembris lõppenud kvartalis 15% võrreldes aasta varasemaga, 8,9 miljoni euroni. Samuti jäi kasum poole nõrgemaks kui aasta varem, teenides 522 926 eurot. Teisalt jõudis ettevõte tagasi kasumisse: septembris lõppenud kvartalis jäi ettevõte 1,5 miljoni euroga miinusesse.

  • Tesla töötajad kardavad, et autofirma valmistub koondamisteks, vahendab Bloomberg. Detsembri seisuga töötas Teslas kokku 140 473 inimest.

Euroopas on börsid enamjaolt punases. Prantsuse indeks CAC 40 on langenud 0,2%, Saksa DAX ning Briti FTSE 100 on kukkunud 0,6%. Põhjamaade indeks OMX Nordic 40 on tõusnud aga 0,8%. Indeksisse kuuluvatest ettevõtetest on enim tõusnud tuuleenergiafirma Vestas, mille aktsia on kerkinud 5,5%.

USA-s on päev alanud positiivselt, kui kolm suurimat indeksit on kõik tõusuteel. Esimese kolmveerandtunni järel on Dow Jones kerkinud 0,4%, Nasdaq Composite ja S&P 500 0,7%. Eriti edukas päev on täna päikeseenergiafirma Enphase Energy aktsia jaoks, mis on tõusnud 17%. Kehvemini on läinud tarkvarafirmal Dayforce, mille aktsia on kukkunud 8,1%.