Uudisteportaali 15min.lt andmetel Stepukonis vahistati ning kuulati üle laupäeval. Leedu Delfi uuris vahistamise kohta Leedu finantskuritegude uurimise ametilt (FNTT), kuid amet ei soovinud hetkel olukorda kommenteerida. Täpsemat infot jagatakse tänase päeva jooksul. Stepukonise vahistamist kinnitasid väljaannetele 15min.lt ja Verslo žinios Euroopa Prokuratuuri delegaatprokurör Darius Karčinskas.

Vilniuse linnakohus kinnitas esmaspäeva pärastlõunal, et Stepukonis peeti tõesti kinni laupäeval. Kohtu otsuse kohaselt on õigus hoida teda vahi all 14 päeva.

Veebruari alguses teatas Euroopa Prokuratuur, et taotles Vilniuse linnakohtult BaltCapi taristufondi endise partneri Šarūnas Stepukonise vahistamist. Teda kahtlustatakse fondist vähemalt 27 miljoni euro ebaseaduslikus omastamises, sh varjates end sel hetkel ametivõimude eest. Leedu meedias leviva info kohaselt mängis Stepukonis kasiinos maha miljoneid eurosid.

Väidetavalt peitis Stepukonis end Ukrainas, kuid BaltCapi partner Simonas Gustainis ei uskunud seda, kuna dokumentidesse sisse vaadates võis näha, et Stepukonis on pidevalt valetanud. „Seal on nii palju valesid, et sa ei usu enam midagi,“ sõnas Gustainis Leedu Delfile eelmisel nädalal. „Võib-olla näeme teda Pariisis.“