Põhinimekirjas oli tõusjaid ja langejaid võrdselt, mõlemat viis. Enim tõusid kalatööstus PRFoods (+1,32%), homme tulemustest teatav kinnisvarafirma Arco Vara (+0,91%) ning pesufirma Silvano Fashion Group (+0,34%). Langejate seas olid esil Coop Pank (-1,65%), Pro Kapital Grupp (-1,53%) ja Tallinna Kaubamaja Grupp (-0,78%).

Kui nii Coop Panga kui LHV Groupi kauplemiskäive ületas täna 100 000 euro piiri, siis Enefit Greenil oli käive tavapärasest tagasihoidlikum, 79 724 eurot. Viimase kuu jooksul on vaid korra olnud energiafirma kauplemiskäive väiksem.

Alternatiivbörsil First North olid pea kõik aktsiad languses, plussis oli vaid Saunum Group (+1,3%).

Mis veel toimus?

  • Kinnisvarafirma Hepsor teatas, et teenis mullu 41,1 miljonit eurot müügitulu ning 3,5 miljonit eurot puhaskasumit, millest emaettevõtte omanikele kuulus 1,2 miljonit eurot. Kasum oli mõnevõrra väiksem kui kinnisvaraarendaja varem prognoosis.

  • Enlight Research uuendas EfTEN Real Estate Fundi aktsia analüüsi ja aktsia hinnasihti. Analüüsi baasstsenaariumi kohaselt on aktsia õiglane väärtus 22,79 eurot. See on 0,95 eurot kõrgem Enlight Research’i poolt augustis avaldatud analüüsist.

  • Baltic Horizon Fond avalikustas ülevaate investoritele, milles fondi juhtkond selgitab fondi fookusvaldkondi ja juhtkonna eesmärke järgnevateks aastateks. Fookuses on jätkuvalt linnade tuiksoontes asuvad kinnisvaraobjektid, kuid tähtsamaks peetakse edaspidi, et need oleksid ka moodsad ning multifunktsionaalsed. Järgneva pooleteist aasta jooksul kavatsetakse maha müüa mittestrateegilised varad, hinnanguliselt 15-20 miljoni euro eest.

Euroopas on börsid täna rohelises. Saksa indeks DAX on tõusnud 0,2%, Põhjamaade OMX Nordic 40 ja Prantsuse CAC 40 0,5% ning Briti FTSE 100 0,8%. Hästi on läinud Saksa kullerifirmal Delivery Hero (+17,8%), halvasti Hollandi õlletootjal Heineken (-6,4%).

Kui eile oli USA börs keskmisest tugevamalt languses, siis täna on indeksid taas plussis. Dow Jones on kerkinud esimese pooltunni järel 0,1%, S&P 500 0,5% ja Nasdaq Composite 0,7%. Suuremalt on tõusnud Uber (+10,9%), tugevamalt langenud MGM Resorts (-7,3%) ja Generac (-7%).