„Prokuratuurile teadaoleva info põhjal ei ole olnud alust kriminaalmenetluse alustamiseks. Avalikult kättesaadav erikontrolli raporti kokkuvõte on sedavõrd üldine, et selle põhjal ei ole võimalik langetada otsust kriminaalmenetluse alustamise või alustamata jätmise kohta,“ ütles prokuratuuri avalike suhete nõunik Kauri Sinkevicius ERR-ile.

„Kui meieni jõuab detailsem info, milles on viiteid võimalikule kuriteole, saame pärast selle analüüsimist otsustada, kas on alust kriminaalmenetlust alustada,“ lisas Sinkevicius.

Loe pikemalt ERR-ist!

Mullu juulis tuli avalikuks, et Nordica majandusnäitajad on muutunud väga lühikese aja vältel tugevalt negatiivseks. Seetõttu viidi ettevõttes läbi erikontroll, et tuvastada negatiivse majandusseisuni viinud asjaolud.

Lõppraportist selgus, et enne uute projektidega alustamist ja tehingute tegemist ei pööratud piisavalt tähelepanu kaasnevatele riskidele ja nende võimalikele maandusmeetmetele. Samuti ei andnud juhatus omal algatusel nõukogule piisavalt põhjalikku ja objektiivset teavet otsustuste mõju kohta ettevõttele. Nõukogu omakorda ei ole piisavalt täiendavat teavet küsinud.

Loe pikemalt SIIT.