Delfi Ärileht kirjutas nädalavahetusel, kuidas Novo Nordiski dieediravimid on ka Eestis peaaegu otsa saanud (loe siit). Neid ostetakse globaalselt oluliselt rohkem kui sooje saiu. Ettevõtte Eesti esinduse juht selgitab, mis on probleemi sisu.

Ozempic’u (semaglutiid) tarneraskused ei ole lokaalne probleem, vaid ülemaailmne, kuna nende ravimite järele on esinenud ülemaailmselt pretsedenditu nõudlus. Seetõttu on meil väga raske vastata küsimusele, et millal need läbi saavad. Novo Nordisk on hetkel tegemas väga mahukaid investeeringuid kõikides oma tootmisüksustes üle maailma, et märkimisväärselt suurendada tootmismahte, mis rakenduvad järk järgult kasutusse,“ ütleb ettevõtte juht Koit Arro.

Ta lisab, et hetkel on Eestis kõige suurem puudus madalamatest annustest, niisiis 1 mg tuleb Eestisse järjepidevalt ja isegi suhteliselt suurtes kogustes.

„Ravita ei tohiks patsiendid Eestis jääda, kuna sama toimemehhanismi, molekuli ja näidustusega ravimid on Eestis täiesti olemas, patsient peaks oma ravi korrigeerimiseks pöörduma arsti poole,“ soovitab Arro.