Ettevõte on vähendanud Kouvola tehastes paberi tootmist, kirjutab Yle. Stora Enso tootmisjuhi Antti Veittola sõnul on peamine probleem puidu kättesaadavuses. Seda lihtsalt ei ole piisavalt.

Lisaks mängib rolli ka Soome transpordisektori streik, mis hetkeseisuga kestab kindlasti märtsikuu lõpuni. Kuigi ettevõtte töötajad streigis ei osale, siis Stora Enso sõnul ei saa tehased töötada ja seetõttu peatasid nad ka töötajatele palga maksmise.

Ettevõte on suure tõenäosusega sunnitud ka Soomes mitmeid töötajaid koondama. Kõigile töötajatele ei jätku piisavalt tööd.

Stora Enso on otsustanud, et ei maksa streigi ajal töötajatele palka. Seaduse koheselt tuleb Soomes streigi ajal maksta töötajatele palka seitse päeva, peale seda antakse igale ettevõttele palga maksmise osas vabad käed. Stora Enso on otsustanud töötajatele palka mitte maksta. Firma tehastes töötab kokku ligikaudu 410 inimest.

Papi tootmine jätkub aga samas tempos nagu enne streiki. Kuid Veittola sõnul on oht, et ettevõte on peagi sunnitud vähendama streigi ajal ka papi tootmist. Ta lisab, et kui streik jätkub ka peale Ülestõusmispühi, ei jätku ettevõtte ladudes enam uueks materjaliks ruumi ja firma olukord muutub tõsiselt keeruliseks.

Märtsi algul kirjutas Ärileht, et Stora Enso koondab Eestis 61 töötajat. Ettevõtte Tallinna kontori juhi Kati Kilgi sõnul oli koondamise taga vajadus suurendada keerulises turuolukorras ettevõtte tõhusust.

*Uudist on täiendatud 22.03 hommikul kell 09.21. Stora Enso ei koondanud kõiki töötajaid Eestis märtsi algul ning ei sulge Eestis tootmist, nagu oli kirjas esialgses tekstis.