Ülo Säre

Turnit laieneb Itaaliasse, alustades koostööd Arenawaysiga, andis ettevõte täna teada. „Suur rõõm on teha koostööd Arenaways’iga, kes jagab meie pühendumust innovatsioonile ühistranspordis. Meie tehnoloogia sobib hästi kokku Arenaways’i plaanidega Itaalias ning meie ühiseks eesmärgiks on pakkuda kvaliteetset reisikogemust läbi tehnoloogilise arengu,“ rääkis hiljuti Rootsi laienemisega silma paistnud Tartu IT-ettevõtte tegevjuht Ülo Säre.

Itaalia reisirongiliiklust palju liberaliseerinud raudteetranspordi ettevõte Arenaways ja Turniti koostöö eesmärk on arendada piirkondlike raudteeühenduste kvaliteeti ja tõhusust Itaalias. Esimese asjana taasavatakse Piemontes kaks piirkondlikku rongiliini, mis hakkavad peatuma kokku 16 jaamas. Need liinid on juba üle kümne aasta ehk 2012. aastast olnud suletud.

2025. aasta alguses avatavad rongiliinid

Kahe ettevõtte koostööprojekti käigus taastatakse elutähtsad transpordiühendused, mis toetavad piirkondlikku majandust. Turniti piletimüügisüsteemi tehnoloogia Turnit Ride integreerimisega saab Arenaways reisijatele pakkuda kaasaegset reisikogemust. Uus lahendus, mis hõlmab muuhulgas piletikassa rakendust, broneerimissüsteemi ja pardarakendust, on loodud selleks, et pakkuda sujuvat ja lihtsat reisikogemust.

Matteo Arena

„Otsisime partnerit, kes oleks reisijakeskse lähenemisviisiga ja suudaks pöörata sama suurt tähelepanu üksikasjadele kui meie oma teenuse ülesehitamisel. Kuigi oleme väga nõudlik klient, vastas Turnit täielikult meie Rail different filosoofiale,“ jagas Arenawaysi tegevjuht Matteo Arena. Ta loodab, et nad saavad Turniti arendatava piletimüügiteenuse käivitada juba selle aasta detsembri lõpus. Uued rongiliinid, mida hakkas kasutama nii kohalikud kui turistid, käivitatakse 2025. aasta jaanuaris.

Mootor Gruppi kuuluv Turnit on enam kui 20 aastat aidanud transpordivaldkonna ettevõtteid piletimüügisüsteemidega. Ettevõte on koostööd teinud nii kohalike kui rahvusvaheliste ettevõtetega. Nende seas on näiteks kodumaine Lux Express, Iiri päritolu riiklik bussifirma Bus Eireann, Viini ja Bratislava vahet sõitev Slovak Lines, Maroko bussifirma CTM, USAs tegutseb MichiganFlyer, Rootsi ühistranspordikontsern Samtrafiken ja Floridat ning Texast ühendav RedCoach.

Turniti käive on viimastel aastatel jäänud 2,7 ja 4,2 miljoni euro vahele aastas. 2020. aastast on ettevõte olnud ka kasumlik, teenides 77 000 kuni 240 000 eurot kasumit aastas. Mootor Grupp kuulub bussiärimees Hugo Osulale.