TalTechi toetusportaali kaudu koguti 2023. aastal toetusi kaheksale projektile 42 635 euro ulatuses. Toetusportaali olemasolu on suurepärane võimalus kõikidele eraisikutele ja ettevõtetele leida võimalus toetada mõnda valdkondlikku stipendiumifondi või siis tudengiprojekti. Portaal või siis stipendiumiga talentide toetamine on suurepärane koht tudengitele ja vilistlastele kohtumiseks. Koos saame tõugata tagant neid väärtust loovaid projekte, mis annavad võimaluse ettevõtlikel noortel oma ideid katsetada ja realiseerida.

Nimelised ja valdkondlikud stipendiumifondid

Toetusportaali kaudu saab panustada mitmetesse fondidesse:

Kõikide stipendiumifondidega saab lähemalt tutvuda aadressil toeta.taltech.ee/projektid

Kasuta annetamisel maksuvabastust

SA Tallinna Tehnikaülikooli Arengfond on tulumaksusoodustusega ühingute seas. Nimekirjas olevale ühingule saavad juriidilised isikud teha annetusi teatud summa piires maksuvabalt (annetuste maksustamisest rohkem infot siit). Füüsilised isikud saavad nendele ühingutele tehtud annetused maha arvata oma maksustatavast tulust.

Seega toetuskande tegemine TalTechi Arengufondi läbi toetusportaali on mugav annetajale ja aitab täita hulga noorte unistusi.

Tehnikaülikooli vilistlased on lisaks Eesti majanduse mootoriks olemisele ka suurimad toetajad

Tallinna Tehnikaülikooli ning selle vilistlasi nimetatakse õigustatult Eesti majanduse mootoriks. Haridus- ja teadusministeeriumi uuringute ja statistika järgi on TalTechi lõpetajate keskmine töötasu aastaid olnud kõrgem kui ühegi teise ülikooli lõpetajatel. Tehnikaülikooli magistriprogrammi lõpetajad teenivad keskmiselt 1,71 Eesti keskmist palka. Suur hulk ettevõtete asutajaid, tippjuhte ning oma valdkonna tippspetsialiste, kes loovad väärtust nii Eesti-sisestes ettevõtmistes kui ka ekspordis, on just TalTechi vilistlased.

TalTechi õppeprorektor Hendrik Voll: „Loomulikult on kõrgema palga eeldus põhimõte, et ülikoolid tõstaks oma lõpetajate kaudu tootlikkust, tööviljakust, tootmise kasumlikkust, sedakaudu ka terve riigi tulu. Selle üheks aluseks on tugev side tööandjatega ning TalTechi toetusportaal on üks näide sellest tugevast sidemest. Tänu toetajatele on alguse saanud mitmed valdkondlikud stipendiumifondid, kust on esimesed stipendiumid ka välja makstud. Lisaks on saanud hoogu juurde mitmed TalTechi tudengiprojektid.

Loomulikult on annetusportaal ka suurepärane koht vilistlaste ja tudengite kohtumiseks. Koos saame tõugata tagant neid väärtust loovaid projekte, mis annavad võimaluse ettevõtlikel noortel oma ideid katsetada ja realiseerida ning jõuda sellise professionaalse tasemeni, mis aitab kaasa Eesti edasiviimisele.

Miks on annetused ja toetused olulised

Annetused ülikoolidele ei ole ainult rahalised - need on pikaaegsed investeeringud, mille vilju võib valmimas näha viie, kümne aga ka rohkem kui 15 aasta pärast. Annetustest rahastatud erinevad stipendiumifondid võimaldavad andekatel tudengitel keskenduda õppimisele. Nagu Peeter Skepast nentis: „Lähtume sellest, et tänu stipendiumile saab tudeng pühenduda õppimisele ega pea eriala omandamise kõrvalt raha teenimiseks kulleriks hakkama.“

Lisaks aitavad annetused ja toetused koguda ülikoolile reservi tulevikus ettetulevate keeruliste aegade üleelamiseks nii inseneri-, majanduse-, infotehnoloogia-, loodusteaduste ning mereasjanduse spetsialistidele kõrghariduse andmise jätkamiseks.

Aita TalTechi talentide tulevikku kujundada!

Tutvu toetusportaaliga toeta.taltech.ee ja vaata TalTechi Arengufondi 2023. aasta kokkuvõtet aastaraamatust.

Jaga
Kommentaarid