B-seeria investeeringut juhtis Eesti süvatehnoloogia riskifond Karma Ventures ning sellega liitus juhtiv logistikafirma Maersk, kes on varem Pactumisse investeerinud ja kasutab ise Pactumit tarnijatega autonoomsete läbirääkimiste pidamiseks. Teised olemasolevad investorid selles voorus olid 3VC, Atomico, Project A ja SuperAngel. Uue investorina lisandus Portfolion. Investeerimisringiga tõusis Pactumi senine investeeringute kogumaht 55 miljoni dollarini.

Pactum AI eesseisva uue etapi tegevuste toetamiseks astub senine tootejuht Kaspar Korjus tegevjuhi rolli ning endine tegevjuht Martin Rand ettevõtte presidendi rolli. „Tulevikus peetakse autonoomseid läbirääkimisi ja Pactumil on võimalus ja oskused tuua see tulevik lähemale ning avada sellest tulenevat kasu kiiremini. Seda toetab maailmatasemel oskusteave, mis ulatub AI-st kuni UX-ini ning seda kogu hanketegevuses,“ ütles Pactum AI kaasasutaja ja tegevjuht Kaspar Korjus.

„Investeering on suurepärane uudis nii Pactumile kui ka hankespetsialistidele, kes juba peavad autonoomseid läbirääkimisi või on seda peagi alustamas. Olen uhke meie viimase viie aasta jooksul tehtud koostöö üle. Läbirääkimised loovad alati väärtust ning autonoomsed läbirääkimised inimese ja tehisintellekti koostöös võivad avada veelgi suuremat väärtust. Me oleme seda tulemuslikult tõestanud ning lisarahastus aitab autonoomsete läbirääkimiste eelised koos klientidega senisest suuremas mastaabis välja tuua,“ lisas Pactum AI kaasasutaja ja president Martin Rand.

Pactum AI on alates loomisest 2019. aastal pidanud automatiseeritud isikustatud läbirääkimisi miljardite dollarite mahus paljudele Fortune 500 ettevõtetele. Nimetatud ettevõtete aastased käibed algavad viiest miljardist dollarist ning nende hulgas on näiteks Walmart, Vodafone ja Maersk. Seni on suurim iseseisvalt läbiräägitud tehing väärtusega veidi üle 28 miljoni dollari ja andis 750 000 dollari suuruse kokkuhoiu. Autonoomsed läbirääkimised toimuvad praegu kümnes keeles kogu maailmas ning jaapani ja hispaania keeled on kõige kiiremini kasvavate keelte hulgas. Pactumi asutajad on Martin Rand, Kaspar Korjus ja Kristjan Korjus.

Otsitatakse suuri kliente

Tootejuhi kohale asub Kaspar Korjus rääkis tänavu mais Ärilehele antud intervjuus, et firma eesmärk on jõuda viie aastaga börsile ja 100 miljoni eurose käibeni.

Pactum eristub teistest tavapärastest ettevõtetest muu hulgas selle poolest, et kliente on firmal vaid käputäis ning see on ka sihilik valik. Kui aasta tagasi oli firmal viis klienti, siis nüüdseks on klientide arv kasvanud 25-ni, kuid äri sisu tõttu otsitakse üksnes kliente, kelle aastane käive on kõige vähem viis miljardit dollarit.

Täpsemalt arendab Pactum tehisintellektil põhinevaid juturoboteid, mida suurfirmad kasutavad lepingutingimuste läbirääkimisteks, säästes sellega hulgaliselt inimeste aega. Kui levinud kartus on, et tehnoloogia tuleb ja varastab inimeste töö ära ning töökohad kaovad, siis Pactumi näitel ei tea nad, et nende tegevuse tulemusena oleks otseselt keegi vallandatud. Loe pikemalt siit.