Tänane tõus oli sedavõrd ootamatu, et lõi sassi ka sealsed börsisüsteemid. Eelkõige puudutab see Shanghai börsi, kus on olnud viperusi tehingute läbiviimisega. Seetõttu jäi ka sealne börsiindeks vahepeal umbes tunniks ajaks paigale. Shanghai börs teatas seetõttu, et uurib, miks täna hommikul võtsid tehingute kinnitused tavatult kaua aega. Kauplemise uuesti avanemisel jätkas indeks jõudsat tõusu. Esimese kauplemistunni jooksul kaubeldi Hiinas täna 710 miljardi jüaani ehk umbes 90 miljardi euro ulatuses.

Hiina fondihaldur Du Kejun sõnas Bloombergile, et varem on ta näinud sedalaadset katkestust vaid korra, 2015. aasta ralli käigus, mõjudes pigem positiivse signaalina. „Kui meie jaoks oli see vaid väikene häire, siis see oleks olnud paras tüütus firmade jaoks, kes soovinuks oma positsioone kasvatada.“

Tõusule andis sel nädalal hoogu Hiina keskvõimu poolt avalikustatud stiimulipakett. Mandri-Hiina indeks CSI 300 on täna kerkinud 4%, Hong Kongi indeks Hang Seng 2,9% ning Shanghai komposiitindeks 2,6%. Viimase nädala jooksul on CSI 300 kerkinud 15,2%, Hang Seng 12,3% ning Shanghai indeks 12,5%.