LIhtsamad kombinatsioonid

Nii Macile kui Windowsile on saadaval kümneid kasulikke klahvikombinatsioone. Enamik neist nõuab Ctrl või ⌘ klahvi all hoides mõne teise sümboli vajutamist.

Näiteks:

Ctrl/⌘ + P = "print" (printimine)

Ctrl/⌘ + C = "copy" (kopeerimine)

Ctrl/⌘ + V = "paste" (kleepimine)

Ctrl/⌘ + S = "save" (salvestamine)

Uued aknad

Kui tahad avada veebibrauseris uut akent, saad seda teha kombinatsiooniga Ctrl/⌘ + N. Lisaks veebibrauserile töötab see ka Maci Finderis ja Windowsi File Exploreris. Lisaks saab selle kombinatsiooniga avada uusi faile Microsoft Wordis või Excelis.

Kui asendad "N"-i "T" vastu, saad avada uusi tabe samas brauseriaknas. See kombinatsioon toimib samuti nii Maci kui Windowsi arvutites.

Akna peitmine

Kui oled kavalate kombinatsioonidega kõik aknad ja tabid avanud, saad neid näiteks uudishimuliku kolleegi eest lihtsa kombinatsiooniga peita.

Windowsi arvutites töötab peitmine kombinatsiooniga ❖ (Windowsi logoga klahv) + M. Maci arvutites töötab järgmine kombinatsioon: ⌘ + Option + H + M.

Kiire otsing

Kui sul on vaja kiirelt ketastelt ja kaustadelt faile üles leida, töötab Windowsi arvutites hästi kombinatsioon ❖ + S, mis avab File Exploreri. ⌘ + space (tühik) avab Maci arvutis otsinguakna.

Kui sul on tarvis näiteks dokumendi sees olulisi märksõnu üles leida, töötab kombinatsioon Ctrl/⌘ + F.