„Nordica lõpetab detsembri lõpust ära kahe Groningeni liini teenindamise. Ettevõtte viimased lennud Kopenhaagenist ja Münchenist toimuvad 29. detsembril,” kirjutas kolmapäeval lennundusuudiste portaal Routes Online. Groningeni liinide allhanke lõpetamist kinnitas ka Nordica liinivõrgustiku ärijuht Märt Sibrik.

„Kõnealune leping Groningeni tellijaga on lõppemas ning uue lepingu osas me kokkuleppele ei jõudnud,” lausus ta. Tegemist on siis Groningeni ja Kopenhaageni ning Groningeni ja Müncheni vaheliste lendudega, mida üks välisklient Nordicalt tellis. See on olnud osa Eesti lennufirma allhanketeenuse pakkumisest välisklientidele, millega Nordica tegeleb lisaks otseühenduste pakkumisele Tallinnast.

Kuna Nordica tõmbab uue aasta alguses ja suvest koomale oma senist liinivõrku, tekitas see küsimuse, kas ka allhankeid tahetakse õhendada. „Nordica on Tallinnast lennatavate regulaarliinide muutustest kõneledes kogu aeg selgitanud, et regulaarliinidest vabanev ressurss nii lennukite kui meeskondade näol suunatakse teenuse eksporti välisturgudel. Seega ei ole küsimus ekspordi koomale tõmbamisest asjakohane,” märkis Sibrik.

Ta tõi välja, et kuigi Groningeni liini allhange lõpetatakse, siis alles hiljuti alustas Nordica analoogseid lende Saksamaal. „See ongi selle äri loogika – on pikad lepingud, mis kestavad aastaid ja on lepingud mille kestus on 3-12 kuud. Kuna see Eesti kliente ei puuduta ning muutusi on pidevalt, siis ei pea me vajalikuks ka nendest muudatustest pidevalt teada anda,” põhjendas ta.

Ka ütles Nordica liinivõrgu juht, et lennufirma ühtegi oma 19st lennukist maha müüa ei plaani. Neist seitse jäävad järgmisel suvel teenindama Tallinnast algavaid lende.